MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘LALE KULE’ IŞIKLANDIRILDI
Havacılık Haberleri
14 Haziran 2018 Perşembe 09:20

‘LALE KULE’ IŞIKLANDIRILDI

29 Ekim 2018’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlamaya hazırlanırken, ödüllü lale motifli Uçuş Kontrol Kulesi’nin ışıklandırılmış görüntüsü ortaya çıktı

CUMHURBAŞKANINI AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR

İlk etabı 29 Ekim’de hizmete girecek İstanbul Yeni Havalimanı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran’daki seçimlerden kısa bir süre önce sürpriz yaparak havalimanını ziyaret etmesi bekleniyor. İnşaattaki tüm çalışmaların Cumhurbaşkanının ziyaretine göre hızlandırıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanını taşıyan uçak 21 veya 22 Haziran’da İstanbul Yeni Havalimanı pistine ilk kez iniş yapan uçak olacak.

‘KURALLARI YENİDEN YAZIYORUZ’

Öte yandan açılışına 4 ay kala İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını yapan ve 25 yıllık işletmesini üstlenen İGA yeni bir reklam yayınladı. "Bu ülkenin çalışkan insanlarıyla birlikte, dünya havacılık sektöründe kuralları yeniden yazıyoruz” başlığı ile yayınlanan film televizyon kanallarında da gösterilmeye başlandı.Yaklaşık 5 gün süren çekimler, Yeni Havalimanı Terminal bölgesinde ve Hava Trafik Kulesi’nde havadan ve karadan gerçekleşirken, İGA çalışanları da filmde rol aldı.

‘BİZ BAŞKALARININ KOYDUĞU KURALLARI HİÇBİR ZAMAN KABUL ETMEDİK’

Filmde Türkiye tarihinden önemli isimlere yer verilirken, havalimanının havacılık sektöründe kuralları yeniden yazdığına vurgu yapılıyor. Havalimanının temel atma töreninden günümüze kadar geçen 3.5 yıllık görüntülerin hızlandırılmış olarak verildiği reklam filmi, “Sahi, dünyada kuralları kim koyuyor?” söylemiyle Türk insanının çalışkanlığına vurgu yapıyor. Reklam filminde, Osmanlı’dan Cumhuriyeti tarihimize ve günümüze kadar gelen unutulmaz anlar ve kişiler, başarıları ile ön plana çıkarılıyor. “Bir insan kendi ağırlığının üç katından fazlasını kaldıramaz demişlerdi” söylemiyle Milli Halterci Naim Süleymanoğlu, “Dünyanın uzak dediği yerden çıkan bir çocuk bilimde kuralları değiştiremezdi” söylemiyle Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, “Gemiler sadece suda gider” söylemiyle Fatih Sultan Mehmed, “Tüm umudunu yitirmiş bir ülke küllerinden doğup da tüm dünyaya kafa tutamazdı” söylemiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Başkalarının koyduğu kuralları hiçbir zaman kabul etmedik!” söylemiyle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vurgu yapılıyor.

Bu arada Pininfarina ve AECOM tarafından tasarlanan lale figürlü Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası da ilk kez gece ışıklandırılmış haliyle ortaya çıktı. Ferrari’nin efsane modellerine imza atan İtalyan Pininfarina'nın tasarımını yaptığı kule, kırmızı ışıkla aydınlatıldı.

Kule tamamlandığında böyle görünücek

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule