MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KURALDIŞI YOLCUYA MÜDAHALE
Dünyadan
14 Ağustos 2022 Pazar 23:29

KURALDIŞI YOLCUYA MÜDAHALE

Manchester'e gitmekte olan Jet2 uçağında yanında patlayıcı olduğunu söyleyerek kokpite girmeye çalışan kadını uçağın yolcularından eski bir güvenlik görevlisi etkisiz hale getirdi

Kıbrıs Lanarca’dan Manchester’a giden Jet2 uçağında aksiyon filmlerini aratmayacak sahneler yaşandı. Bir kadının yanında bomba olduğunu iddia ederek kokpite saldırmaya çalışması üzerine yolculardan biri saldırgana müdahale etti. Uçak Paris’e acil iniş yaparken 35 yaşındaki yolcu kahraman ilan edildi.

Dünya Phillip O’Brien isimli yolcuyu konuşuyor

Lanarca’dan Manchester Havalimanı’na giden uçaktaki yolculardan birisi olan O’Brien filmleri aratmayacak bir kahramanlığa imza attı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, bir kadın yolcu, iç çamaşırlarına kadar soyunup kokpite saldırmaya çalıştı. 30’lu yaşlarında olduğu belirtilen saldırgan, yanında patlayıcılar olduğunu öne sürdü.

UÇAKTA KORKU DOLU ANLAR

Beraberindeki çocuklara ölmeye hazır olup olmadıklarını soran kadın uçakta büyük paniğe neden oldu. Anne ve babasının DEAŞ üyesi olduğunu haykıran saldırganı, Phillip O’Brien isimli eski güvenlik görevlisi etkisiz hale getirdi.

KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

35 yaşındaki adam kısa sürede İngiliz basını tarafından kahraman ilan edildi. Eşi ve 3 çocuğu da uçakta olan O’Brien ülke basınına verdiği demeçte yaşananları şu sözlerle anlattı: "Her şey normaldi ve daha sonra kalkıştan kısa bir süre sonra bir kadın çıplak bir şekilde koridora çıktı ve Allahu Ekber diye bağırarak kokpit kapısına vurdu." 

Görevlilerin kadına müdahale etmediklerini belirten İngiliz yolcu, "Kadın tekrar kokpite yöneldiğinde inisiyatifi elime aldım ve onu yere indirdim. Daha sonra pilot Paris’e acil iniş yaptı" dedi.

Uçağın Paris’e acil iniş yapmasının ardından Fransız polisi kadını gözaltında aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule