MENÜ
İstanbul 10/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KOTİL'E BREZİLYA DEVLET NİŞANI
Türkiye'den
12 Temmuz 2018 Perşembe 15:34

KOTİL'E BREZİLYA DEVLET NİŞANI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAİ) Genel Müdürü Temel Kotil’e Brezilya tarafından “Comendador” rütbesi ile Devlet Nişanı ’Rio Branco’ verildi

Türkiye-Brezilya ilişkilerinin gelişmesine verdiği destekten dolayı TAİ Genel Müdürü Kotil'e Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Riccardo Gradilone Neto tarafından Brezilya Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle 'Rio Branco Nişanı' verildi. Törende TAİ Genel Müdürü Kotil'i ağırlamaktan gurur duyduğunu söyleyen Neto, Kotil'in Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye-Brezilya ikili ilişkilerinin gelişmesine verdiği hizmetten dolayı nişaneye layık görüldüğünü belirtti. Brezilya ve Türkiye ilişkileri açısından gerçekleştirilen etkinliğin özel bir önemi olduğunu kaydeden Neto, "Türk Hava Yolları'nda üst düzey bir pozisyonda bulunduğunuz 2009 yılında İstanbul ve Sao Paulo arasında doğrudan uçuşun kurulmasına katkıda bulunduğunuzu biliyoruz. Bu bizim ikili ilişkilerimizin güçlendirilmesi için çok önemliydi ve bunun için size çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Duygularını kelimelerle ifade edemeyeceğini dile getiren Kotil ise, Neto'ya teşekkürlerini sundu. Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Neto nişaneyi takdim ederken, Kotil ise TUSAŞ'ın Özgün Helikopter Programı kapsamında geliştirdiği T625 helikopterinin maketini büyükelçiye hediye etti. (İHA)

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule