MENÜ
İstanbul 17/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KÖSTEBEKLER TÜNEL AÇMAYA DEVAM EDİYOR
Türkiye'den
4 Mayıs 2018 Cuma 18:17

KÖSTEBEKLER TÜNEL AÇMAYA DEVAM EDİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Köstebekler, Gayrettepe'den 3. havalimanına tünelleri açıyorlar" dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Arslan, birçok koridordan ve İstanbul'daki ana arterlerden 3. havalimanına ulaşım sağlayacaklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Raylı toplu taşıma anlamında Gayrettepe'den 3. havalimanına şu an metro inşaatı devam ediyor. Yine 3. havalimanından Halkalı'ya Marmaray ile de entegre olacak metro sisteminin çalışmalarına başladık, inşaat sürüyor. İnşaat işi kapsamında bu kadar büyük projelerin temelini atamadığımız için, vatandaşa da bunu anlatamadığımızdan çalışılmıyor, bir şey yapılmıyor gibi anlaşılıyor ama memnuniyetle ifade edeyim, tünel delme makineleri dediğimiz 'köstebekler' Gayrettepe'den 3. havalimanına tünelleri açıyorlar. Ayrıca, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden gelip Mahmutbey'e giden otoyolu, 3. havalimanı açılıncaya kadar bitirmiş olacağız. Çatalca'ya kadar olan bağlantımızı sağlayacak D-20 devlet yolu 3 gidiş, 3 geliş şeklinde ağustos ayında bitmiş olacak. Yine Hasdal bağlantısı, Gaziosmanpaşa bağlantısı, Mahmutbey bağlantısı, Arnavutköy bağlantısı dahil birçok yerden de TEM'e, E-5'e entegre koridorları açmış olacağız. Ulaşımda hiçbir sıkıntı yaşanmayacak."

"29 EKİM'DE BİRİNCİ FAZINI AÇACAĞIZ"

İstanbul Yeni Havalimanı'nın isminin hangi yöntemle belirleneceğine ve ulaşımının nasıl yapılacağına ilişkin bir soru üzerine de Arslan, bu havalimanının dünyanın gıptayla izlediği ve açılışını merakla beklediği bir proje olduğunu söyledi.

Arslan, "Memnuniyetle ifade etmek isterim ki bugün gelinen noktada yüzde 88,5 ilerleme sağlanmış durumda. 29 Ekim'de inşallah birinci fazını açacağız. İsmini inşallah 29 Ekim'de hep beraber göreceğiz. Elbetteki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile de istişare edip kararımızı vereceğiz. Onun dışındaki yöntemlerin polemik yarattığını geçmişte görmüştük" değerlendirmesinde bulundu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule