MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KOCA YUSUF WUHAN'A GİTTİ
Türkiye'den
31 Ocak 2020 Cuma 13:19

KOCA YUSUF WUHAN'A GİTTİ

Koronavirüs salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarını Türkiye'ye getirecek, ambulansa dönüştürülen askeri kargo uçağı, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Çin'e hareket etti

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından dün Etimesgut Askeri  Havaalanına gelen Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M kargo uçağı, burada yakıt  ikmali yaptı ve uçağa, Çin'e gidecek ekip için koruyucu kıyafetler,  maskeler, dezenfektan malzemeler ile diğer tıbbi malzemeler ve gıda malzemeleri  yüklendi. TİKA ve Sağlık Bakanlığı tarafından Çin'e gönderilmek üzere hazırlanan  tıbbi malzeme yardımı da uçağa alındı.

Sağlık Bakanlığınca planlanan büyük tahliye operasyonu kapsamında,  alınan izinlerin ardından 2 enfeksiyon uzmanı, 4 enfeksiyon kontrol hemşiresi ve  sağlık ekibinin de yer aldığı uçak bugün saat 12.05'te havalandı.

Uçak, salgının yaşandığı Wuhan'da yaşayan ve Türkiye'ye dönme  taleplerini ileten 34 Türk vatandaşı ile 7 Azeri, 7 Gürcü ve 1 Arnavut  vatandaşını Türkiye'ye getirecek.

Sağlık kontrollerinin ardından uçağa binecek 49 kişi, Türkiye'ye  geldikten sonra Ankara'da hazırlanan bir hastanedeki karantina odasına alınacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule