MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KLM’DEN
Dünyadan
5 Kasım 2019 Salı 21:03

KLM’DEN "HIZLI TREN" SEÇENEĞİ

KLM, Thalys ve NS Hollanda Demiryolları işbirliği ile yepyeni bir proje geliştirdi! Proje ile amaçlanan kısa mesafeli uçuşlar yerine demir yolları hizmeti sunarak havayolu ulaşımı için sürdürülebilir bir gelecek yaratmak

29 Mart 2020 itibarıyla hayata geçecek projeyle birlikte KLM Hollanda Kraliyet Havayolları, Brüksel ile Amsterdam Schiphol Havalimanı arasındaki günlük seferlerinden birinin yerine Thalys yüksek hızlı trende koltuk kapasitesi sunacak. Kısa mesafeli uçuşların yerini demir yolu hizmetlerinin almasına sıcak baktığını ifade eden KLM, bu projeyle beraber kısa mesafeli uçuşları azaltarak karbon salımını azaltmayı hedefliyor.

KLM, trenlerin uçak yolculuğunun yolculara sunduğu hızı, güvenilirliği ve konforu sağlaması şartıyla kısa mesafelerde tercih edilmesine teşvik ediyor. Bunun ilk adımı olarak hayata geçirilecek proje sayesinde, Thalys trenlerinde geliştirilmiş Hava&Demiryolu ürünü ile birlikte Brüksel-Schiphol rotasında günlük uçuş sayısı beşten dörde düşürülecek. İleri dönemlerde ise KLM, bu sayıyı kademeli olarak azaltmayı amaçlıyor.

 “Fly Responsibly” (Duyarlı Uçun)

Havayolu ulaşımı için sürdürülebilir bir gelecek yaratmayı planlayan KLM, ‘’Duyarlı Uçun’’ anlayışının yanı sıra akıllı ve sürdürülebilir sektör planına bağlılığını da ifade ediyor. Bu kapsamda, müşterilerine kısa mesafe uçuşlarında alternatif bir yol sunan KLM ayrıca, Schiphol'de yer kısıtlamalarıyla da karşılaşıyor. Bu kısıtlamalara çözüm olarak kısa mesafeli uçuşların yerine demir yolu hizmetlerini hayata geçirmek uçuş planlamalarının daha etkili olmasını sağlayacak. Böylece, kısa mesafeli uçuşlar için ayrılan uçuş saatleri uzun mesafeli uçuş hizmetleri için kullanılabilecek. Bu yeni demiryolu hizmetleri projesi ile Schiphol Havalimanı’nın trafiği beslenecek ve daha çok çeşitlendirilmiş mevcut varış yerleri sayesinde ağ kalitesi artacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule