MENÜ
İstanbul 18/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KLM’DEN GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK
Dünyadan
28 Kasım 2019 Perşembe 23:22

KLM’DEN GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK

Havayolu ulaşımı için sürdürülebilir bir gelecek yaratmayı planlayan KLM, pet şişe atıklarından 3D yazıcılarda kartuş olarak kullanılan filamenti elde ediyor. Böylece uçaklardan çıkan plastik pet şişe atıklarını geri dönüşüme kazandırıyor

Dünya’nın en eski havayolu şirketlerinden KLM, pet şişeleri geri dönüştürerek çevreyi koruyor. KLM Mühendislik ve Bakım Birimi, bir süredir 3D yazıcılardan ürettikleri malzemeleri uçakların tamir ve bakım işlemlerini hızlandırmak için kullanıyor. KLM, uçaklarından topladığı pet şişeleri dönüştürerek, 3D yazıcıların kullandığı filamentin maliyetini azaltıyor ve tamir ve bakım maliyetini 60 Euro / kg'dan 17 Euro / kg'a düşürüyor.

Çevreci Proje

KLM Mühendislik ve Bakım Genel Müdür Yardımcısı Ton Dortmans, geri dönüşüm hedeflerini anlattığı konuşmasında “KLM, atık miktarını 2030'da 2011 yılına kıyasla yüzde 50 azaltmayı hedefliyor. Geri dönüşüm miktarını artırarak ve daha az atık üreterek bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl KLM, atıkları yüzde 9 oranında azalttı ve kalanların yüzde 28'i geri dönüştürüldü. Müşterilerimiz için, toplum için ve çalışanlarımız için sürdürülebilir ve yenilikçi ürün ve süreçlere sürekli yatırım yapıyoruz. Atık malzemelerden nasıl yararlı ürünler üretebildiğimizi görmek harika.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule