MENÜ
İstanbul 13/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KAZAYA
Türkiye'den
14 Ekim 2018 Pazar 08:14

KAZAYA "LAZERLE TESPİT" ÖNLEMİ

Türkiye’de son 25 yılda 34 askerin şehit olduğu, tele çarpma sonucunda meydana gelen helikopter kazalarına karşı lazer tabanlı tespit projesinde son aşamaya gelindi

METEKSAN Savunma, yer testleri başarıyla sonuçlanan sistemin helikopter platformlarına entegrasyonu için çalışma başlattı. METEKSAN Savunma Genel Müdürü Tunç Batum, lazer tabanlı Helikopter Engel Tespit Sistemi’nin yer testlerinin de başarıyla tamamlandığını söyledi. Batum, yakın zamanda helikopter platformlarına entegrasyonu için çalışma başlatacakları sistemi iki yıl içinde ürünleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

1 SANTİMLİK TELİ GÖRÜYOR

Harita güncellenmesinde yaşanabilecek sorunların yanı sıra sınır ötesi operasyonlarda daha kullanışlı olması açısından askerin de talebiyle METEKSAN, tehdit oluşturabilecek nesnelerin lazer algılayıcıyla tespitini sağlayacak sistemi geliştirdi ve yer testlerini tamamladı. Sistem geliştirme çalışmaları kapsamında, 1 cm kalınlığındaki yüksek gerilim hattının 1.5 km mesafeden saniyede 100 bin kez örneklenmesi başarılırken, 1 km mesafeden cm/sn hassasiyetinde doppler hız tespiti de yapılabildi. Sistem ile görüş mesafesinin düştüğü karlı, yağmurlu ve sisli hava şartlarında da gerilim hatlarının tespit denemeleri başarıyla sağlandı.

Eray GÖRGÜLÜ-Hürriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule