MENÜ
İstanbul 11/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KAÇAK İLAÇ OPERASYONU
Türkiye'den
17 Ocak 2022 Pazartesi 12:27

KAÇAK İLAÇ OPERASYONU

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Ekipleri yaptığı operasyonda Türkiye’den Rusya ve Libya’ya kaçak olarak götürülmek istenen ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon dolar olan 7 bin kutu ilaç ele geçirdi

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri ilaç simsarlığı yaptıklarından şüphelenilen iki yolcuyu takibe aldı. İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan iki kişinin, ilaçları Libya ve Rusya’ya götürmek istedikleri ortaya çıktı. İlaçların piyasa değerinin ise 1 milyon dolar olduğu belirtildi.

İlaç simsarlığı yapan Türk vatandaşı İ.K. ve Rus uyruklu A.K.’nin yurt dışına gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldiğinde içinde bulundukları araç durduruldu.

Yolcuların valizlerinde yapılan aramalarda faturasız ve Sağlık Bakanlığı onayının olmadığı, aralarında kanser ilacının da bulunduğu 7 bin kutu ilaç ele geçirildi.

Olay sonrası göz altına alınan şahısların yapılan GBT kontrolünde ise İ.K.’nin 2015 yılında El-Kaide Terör örgütüne üye olmaktan kaydı olduğu, ancak aranmasının olmadığı öğrenildi. Göz altına alınan Rus uyruklu A.K. ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdare Merkezi’ne teslim edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule