MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
JETSTAR'A AĞIR CEZA
Dünyadan
31 Mayıs 2019 Cuma 08:23

JETSTAR'A AĞIR CEZA

Avustralya Federal Mahkemesi, Tüketici Yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle Jetstar'a ağır ceza kesti

Avustralya Federal Mahkemesi, Nisan 2017 ile Mart 2018 arasında Tüketici Yasası’nın ihlal edildiği gerekçesiyle Jetstar’a 1 milyon 350 bin ABD Doları ceza kesti.

Jetstar müşterilerinin, bazı uçak biletlerinde geri ödeme yapma haklarıyla ilgili olarak yanlış yönlendirdiğini itiraf etti.

Tüketici yasalarını uygulamakla görevli Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), Aralık ayında havayoluna karşı yasal işlem başlatmıştı.

ACCC Başkanı Rod Sims, yaptığı açıklamada, “Jetstar’ın sunumları yanlış veya yanıltıcıydı, çünkü tüm uçuşlar, ücreti ne kadar ucuz olursa olsun, kısıtlanamayan veya değiştirilemeyen otomatik tüketici garantileri içeriyor. Bir uçuş iptal edilirse veya önemli ölçüde geciktirilirse, yolcuların tüketici garantisi altında geri ödeme hakkı olabilir. Servisler makul bir süre içinde sağlanmazsa, tüm tüketiciler para iadesi talep etme haklarına sahiptir” dedi.

Jetstar, News.com.au'ya yaptığı açıklama ise şöyle: “Avustralya Tüketici Yasası kapsamındaki yükümlülüklerimizi ciddiye alıyoruz. Müşterilerimizi geri ödeme talep edebilecekleri durumlar konusunda yanlış yönlendirmek gibi bir niyetimiz olmadı.Soruşturma sırasında ACCC ile yakın bir şekilde çalıştık ve geçen yıl temmuz ayında web sitemizde ve taşıma şartlarında değişiklik yaparak müşterilerin geri ödeme almaya hak kazandıklarını duyurduk”

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule