MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-S.ARABİSTAN HAVA KÖPRÜSÜ
Havacılık Haberleri
9 Mayıs 2018 Çarşamba 16:53

İZMİR-S.ARABİSTAN HAVA KÖPRÜSÜ

SKYTEAM Global Havayolu ittifakı üyesi SAUDIA, İzmir’den Cidde ve Riyad’a tarifeli seferlere başladı

Bugün gerçekleştirilen ilk uçuş için İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda, Suudi Arabistan Krallığı Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Waleed A.Elkhereiji, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mülki İdare Amiri Havalimanı Vali Yardımcısı Aydın Memük, Suudi Arabistan Havayolları Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadani, TAV Adnan Menderes Havalimanı Genel Müdürü F. Erkan BALCI ve havalimanı yöneticilerinin katılımıyla bir tören gerçekleştirildi.

SKYTRAX tarafından 2017 yılında dünyanın en çok gelişim gösteren havayolu ödülünü kazanan Suudi Arabistan’ın milli havayolu Saudia, İzmir’den; haftanın 4 günü Cidde’ye, 3 günü Riyad’a direkt seferlere başladı. Filosundaki 147 adet yeni nesil uçakla 89 destinasyona uçuş gerçekleştiren SAUDIA’nın yeni durağı İzmir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Cidde’ye Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar olmak üzere haftanın dört günü karşılıklı direkt uçuş gerçekleştirilecek.  12 Haziran tarihinden itibaren Salı, Perşembe ve Cumartesi günlerinde olmak üzere Riyad’a başlayacak seferlerle İzmir, haftanın her günü Suudi Arabistan’a bağlanacak.

İstanbul’dan Cidde, Medine ve Riyad’a haftada 35, Ankara’dan ise Cidde ve Medine’ye 4 tarifeli sefer düzenleyerek Türkiye’deki en yüksek koltuk kapasitesine sahip yabancı havayolu olma özelliğine sahip olan Saudia, İzmir’den düzenleyeceği tarifeli seferleriyle Türkiye’deki uçuş ağını daha da genişletiyor. SAUDIA Havayolları’nın İzmir’e Airbus A320 - A321 tipli uçaklarla yapacağı tarifeli seferler 9 Eylül’e kadar devam edecek.

SAUDIA Havayolları direkt seferlerle birlikte hem Ege Bölgesi’ne gelecek olan turist sayısını arttırmak hem de bölge insanını kutsal topraklara ulaştırmayı hedefliyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule