MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR'E DİREKT UÇACAK
Havacılık Haberleri
8 Mart 2018 Perşembe 08:20

İZMİR'E DİREKT UÇACAK

Seferler Mayısta Cidde'den, Haziran’da Riyad'dan başlıyor

Suudi Arabistan Havayolları, mayıs ayından itibaren İzmir'e direkt uçuş başlatacak. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret eden Suudi Arabistan Havayolları Türkiye Genel Müdürü Yarub Al Madani, 2 Mayıs'tan itibaren Cidde'den, 12 Haziran'dan itibaren ise başkent Riyad'dan İzmir'e direkt sefer koyacaklarını açıkladı. Al Madani, Cidde-İzmir seferlerinin haftada 4, Riyad-İzmir seferlerinin ise haftada 3 uçuş olarak gerçekleştirileceğini, dolayısıyla Suudi Arabistan ile İzmir arasında her gün sefer yapılacağını söyledi.

İzmir'in potansiyeline inandıklarını belirten Al Madani, "İzmir özel bir destinasyon olacak. İzmir, her yere yakın ve büyük bir şehir. İki yıl önce Ankara'da aynı operasyonu başlattık ve başarılı olduk. Aynı başarıyı İzmir'de de yakalayacağımıza inanıyoruz. İzmir'de artık kalabalık Suudi aileleri göreceksiniz. Şu anda Suudi Arabistan'dan Trabzon'a yılda 120 bin turist gidiyor. İzmir'e ilk etapta yılda 15 bin turist gelecek. Ama profil çok farklı olacak. Çünkü İzmir'e gelen 15 bin turistin harcaması, 45 bin kişinin harcamasına bedel olacak. Alım gücü yüksek aileler buraya gelecek ve ortalama kalış süreleri 3 hafta olacak" diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası'nın 85 bin üyesi olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, "Üyelerimizden 3 bini restoran işletmecisi, bini otelci, 2 bini tekstilci ve konfeksiyoncu. Bizim görevimiz, otelleri, restoranları doldurmak, çarşılarımızda alışveriş yapılmasını sağlamak. İzmir, yılda 12 ay turizm yapılan bir şehir" dedi.

Dünya

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule