MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ITA AIRBUS'A 25 UÇAK SİPARİŞİ ETTİ
Havacılık Haberleri
2 Aralık 2021 Perşembe 17:22

ITA AIRBUS'A 25 UÇAK SİPARİŞİ ETTİ

ITA Airways 28 Airbus uçak siparişi verdi

İtalya’nın yeni bayrak taşıyıcısı ITA, Airbus’a; 7 adet Airbus A220, 11 adet A320neo ve 10 adet geniş gövdeli uçağın en son versiyonu olan A330neo’dan oluşan 28 yeni uçak siparişi verdi. Siparişler Eylül 2021’de ITA ve Airbus arasında imzalanan mutabakat (MoU) sonrasında gerçekleşti. Satın almak için listelenen uçakların yanı sıra ITA, filosunu tamamlamak için A350 de kiralayacak.

Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Uluslararası Airbus Başkanı Christian Scherer, “Uzun vadeli geleceğini en verimli, en son teknoloji Airbus uçaklarıyla inşa sürecinde ITA Airways ile ortak olmaktan gurur duyuyoruz. Bu anlaşma, ITA Airways’in ağını Avrupa’da ve uluslararası alanda en sürdürülebilir şekilde geliştirmek için iş hedeflerini destekliyor” dedi. 

ITA Airways İcra Başkanı Alfredo Altavilla “Bugün Airbus ile stratejik ortaklık, geçtiğimiz Eylül ayında açıkladığımız siparişin tamamlanmasıyla ileriye doğru önemli bir adım atıyor. Bu anlaşmaya ek olarak, özellikle havacılık sektöründeki teknolojik gelişmeler ve Airbus’ın pazar lideri olduğu dijitalleşme konusunda daha fazla işbirliği olanakları ortaya çıktı. Bütün bunlar çevresel sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak için attığımız adımların bir parçasıdır” diye konuştu.

ITA Airways filosunu, havayolu için maksimum operasyonel verimliliği ve yolculara en iyi konforu garanti etmek için en son teknolojiler ve son model kabinlerle donatılmış, daha iyi çevresel performansa sahip yeni nesil Airbus uçakları ile genişletecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule