MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA PCR TEST MERKEZİ
Türkiye'den
1 Temmuz 2020 Çarşamba 13:20

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA PCR TEST MERKEZİ

İstanbul Havalimanı’nda içinde laboratuvarı da bulunan ilk PCR test merkezi açıldı

Koronavirüs salgını nedeniyle durdurulan uçuşların başlamasıyla birlikte İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde koronavirüs PCR testlerinin yapılabileceği merkez kuruldu. Test yaptıran yolculara sonuçlar iki saat içinde verilebilecek.

İçinde laboratuvarı bulunan ilk test merkezini gazetecilere tanıtan İstanbul Havalimanı Operasyon Kontrol Merkezi Direktörü Fatin Mere, “2 saatlik dilimlerde bu test sonuçları sisteme düşüp yolculara ulaştırılabiliyor” dedi.

Test merkezi günde 30-ile 40 bin test yapabilecek

Test merkezi hakkında gazetecilere açıklama yapan Operasyon Kontrol Merkezi Direktörü Fatin Mere, “Buranın kuruluş amacı, Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın talebiyle, hem gelen hem giden yolcularımız arasında, yurt dışındaki ülkelerin talepleri ve istekleri doğrultusunda PCR testi yaptırmakla zorunlu olan yolculara hizmet vermek… Test merkezinin saatlik kapasitesi yaklaşık 2 bin… 50 tane numune alma kabinimiz var. 2 saatlik dilimde ortalama 2 bin test, gün sonu ise 30- 40 bin teste hizmet verebiliyor bu laboratuvar. Türkiye’de hiçbir havalimanında kurulu bir laboratuvar yok. İstanbul Havalimanı’nda sürüntü veren yolcuların test işlemleri için, herhangi bir hastaneye veya polikliniğe gidilmiyor. Test sonuçları havalimanında oluşturulan laboratuardan alınarak yolculara ulaştırılıyor. Bu da bize büyük zaman kazandırıyor” dedi.

Test ücreti 110 lira

PCR Testinden bir ticari beklentilerinin olmadığını söyleyen Mere, “Bizim buradan herhangi bir ticari beklentimiz yok. Sağlık Bakanlığı’nın daha önce de basına yansıttığı gibi 110 liralık bir ücret olacağından bahsediliyor. Ancak Havalimanı için ayrı bir ücretlendirme yapar mı yapmaz mı bilmiyoruz” diye konuştu.

Test sonuçları 2 saatte çıkacak

İGA çalışanı 520 personele deneme testi yaptıklarını söyleyen Mere, “Biz burada personelimize deneme testi yaptırdık. Aynı taşınmada veya havalimanı açılışında gerçekleştirdiğimiz denemeler gibi… 520 personelimizin testi de negatif çıktı. Yapılan denemeler test sonucunun 2 saatlik dilimlerde alınabildiğini gösterdi” dedi.

TUNCER CENGİZ - İHA

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule