MENÜ
İstanbul 12/16
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL HAVALİMANI’NA İKİNCİ ‘KUŞ RADARI’
Türkiye'den
7 Kasım 2018 Çarşamba 09:50

İSTANBUL HAVALİMANI’NA İKİNCİ ‘KUŞ RADARI’

Ulaştırma Bakanı Turhan, “İstanbul Havalimanı’nda kuş göç yolları için bir üniversiteden hizmet alındı. 8 uzman iki yıl kuş gözlemi yaptı. İkinci Kuş Radarı da hizmete alındı” dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı’na kuş göç yolları için konusunda uzman bir üniversiteden hizmet alındığını belirterek, “8 uzman iki yıl boyunca kuş gözlemi yaptı, ayrıca 7 ornitolog 2015’ten bugüne kadar bu raporları değerlendirip önlem paketi hazırlayıp uygulamaya koydu. Bu önlemlere yönelik olarak 2015’te ilk kuş radarı alınarak çalışmaya başlandı. 2017’de ikinci kuş radarı hizmete alındı” dedi. Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

131 MİLYARLIK ‘YİD’ İHALESİ

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen işlerin toplam tutarının 131 milyar lira olduğunu belirten Turhan, “YİD yöntemiyle bir projeye pazara çıkıp da müşteri buluyorsanız kamu için en ekonomik yöntem bu. Şimdi Mersin’e, Aydın-Denizli’ye açıldık. Müşteri bulmaya çalışıyoruz yollarımıza” ifadelerini kullandı.

Miray ÇİMEN-AKŞAM

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule