MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSG UYGULAMASINDA SKANDAL
Türkiye'den
15 Haziran 2022 Çarşamba 17:18

İSG UYGULAMASINDA SKANDAL

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yeni uygulaması ISG Recommends platformunda “İstanbul” yerine “Konstantinopolis” denilmesi tepkilere neden oldu

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda lansmanının yapıldığı ISG Recommends platformunda “İstanbul” yerine “Konstantinopolis” ifadeleri yer aldı. 

Dün basın toplantısıyla duyurusu yapılan uygulamada “İstanbul” yerine Bizans dönemi ismi kullanılarak “Konstantinapolis” yazıldı. Seyahat ve teknoloji girişimi HeyTripster’ın kurucusu Kübra Sarıyer Beşer tarafından lanse edilen uygulamada “Konstantinopolis”in yazılması kimi çevrelerce tepkilere neden oldu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İSG YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Türkiye Gazetesinde yayınlanan haberin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı yönetiminden de bir açıklama yapıldı:

"Misafirlerimize İstanbul’umuzun zenginliklerini ve tarihi derinliğini anlattığımız yüzlerce rotadan yalnızca biri olan söz konusu rotanın bu şekilde sunulmuş olmasından yine de derin bir üzüntü ve rahatsızlık duyduk. Hassasiyeti dikkate alarak hemen harekete geçtik ve girişimci kurumun ilgili rotayı yayından kaldırmasını sağladık. Bizzat isminde ‘İstanbul’ adını taşıyan ve bununla iftihar eden bir şirket olarak böyle bir iddiayı kabul etmemiz elbette söz konusu olamaz. Türkiye’nin havacılık dünyasının lider ülkelerinden biri olma hedefi çerçevesinde faaliyet gösteren ve İstanbul’umuzun simge kurumlarından birine dönüşmüş Sabiha Gökçen Havalimanı hakkında bu tür bir yakıştırmanın yapılması, yersiz ve temelsiz olduğu gibi, akıllara dahi gelmemelidir."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule