MENÜ
İstanbul 10/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
IRKÇILIĞA PRİM VERMEKLE SUÇLANDILAR
Dünyadan
19 Kasım 2019 Salı 14:24

IRKÇILIĞA PRİM VERMEKLE SUÇLANDILAR

United Havayolları uçağında bir yolcunun, siyah bir genç kızın yanına oturmak istemediği, bunu üzerine uçuş görevlisinin ‘olay çıkmasın’ diye yolcunun yerini değiştirdiği belirtildi

Irkçılık suçlamalarıyla gündeme gelen havayollarına ABD’li United şirketi de eklendi. 15 Kasım’da Denver-Jacksonville uçuşunda bulunan 16 yaşındaki Taylor Richardson, siyah olduğu için bir erkek yolcunun yanına oturmak istemediğini, uçuş görevlisinin de adamı başka bir koltuğa alarak durumu ‘çözdüğünü’ anlattı.

‘Flyingwhileblack’ (siyah olarak seyahat etmek) etiketiyle birlikte yaşadıklarını Twitter’dan anlatan Richardson, “Adamla uzlaştığı için United’a teşekkür ederim” şeklinde iğneleyici bir ifade kullandı.

'Rezalet çıkmasın diye'

Mesajı gören United Havayolları’nın detay istemesi üzerine Richardson, “Açıkça söylemek istiyorum ki kargaşa yoktu. Görevliniz kaba değildi, adamın tepkisine hazırlıksız yakalandı ve rezalet çıkmaması için onu başka yere oturttu. Sadece 16 yaşındayım bu yüzden gerçeği görmezden gelse bile yetişkin birine saygısızlık etme cüretinde bulunmuyorum” dedi.

Richardson’ın mesajı yüzlerce yanıt aldı. Kimileri ırkçılığa prim verdiği gerekçesiyle uçuş görevlisini suçlarken, bazıları da genç kadının birinci sınıfa alınması gerektiğini savundu. Görevlinin afallamış olabileceğini savunan bir grup da United Havayolları’nın bu gibi durumlar için daha iyi eğitim vermesi gerektiğini söyledi.

Independent’a bir açıklama yapan United Havayolları Sözcüsü, “Ayrımcılık iddialarını çok ciddiye alıyoruz” dedi ve olayın ardından taraflarla iletişime geçtiklerini belirtti.

Sputnik

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule