MENÜ
İstanbul 10/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İRAN KARAKUTUYU BOEING'E VERMEYECEK
Dünyadan
9 Ocak 2020 Perşembe 10:28

İRAN KARAKUTUYU BOEING'E VERMEYECEK

İran, Tahran Havalimanından kalkışının ardından kısa süre sonra düşen Ukrayna Havayolları uçağının kara kutusunu Boeing'e vermeyecek

İran, dün Tahran İmam Humeyni Havalimanı'ndan Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra düşen Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının kara kutularının ABD'ye ve ABD merkezli uçak üreticisi Boeing'e verilmeyeceğini açıkladı.

İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abedzadeh "Kara kutuları üretici firmaya ve Amerikalılara vermeyeceğiz. Kaza İran havacılık kurumu tarafından incelenecek ancak Ukraynalılar da soruşturmaya katılabilir" açıklamasını yaptı.

Olayda 63 vatandaşı ölen Kanada'nın Başbakanı Justin Trudeau da soruşturmada rol almayı beklediklerini ve teknik destek teklifinde bulunduklarını belirtti.

Uluslararası havacılık kanunlarına göre, İran'ın soruşturmayı yürütme yetkisi bulunuyor. Ancak genellikle üretici firma da araştırmalara katılıyor ve uzmanlar sadece birkaç ülkenin kara kutu inceleme yeterliliği bulunduğunu ifade ediyor.

BBC Türkçe

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule