MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İRAN'DAN İTİRAF GELDİ
Dünyadan
11 Ocak 2020 Cumartesi 07:45

İRAN'DAN İTİRAF GELDİ

İran Genelkurmay Başkanlığı, Tahran'da 176 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda Ukrayna Havayolları uçağının yanlışlıkla vurulduğunu duyurdu ve kurbanların ailelerinden özür diledi

İran Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada Tahran İmam Humeyni Havalimanı'ndan kalkışının ardından düşen Ukrayna Havayolları uçağının bir insan hatası sonucu yanlışlıkla vurulduğunu, olayın kurbanlarının ailelerinden özür dileyerek, başsağlığı dilediklerini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, Çarşamba günü sabah erken saatlerde meydana gelen olayın, o gün ABD üslerine yapılan füze saldırısının ardından gerçekleştiği belirtilerek, olayın soruşturması için bir kurul oluşturulduğu vurgulandı.

Açıklamada, Amerikan üslerine füze saldırılarından dolayı İran'ın yoğun tehdit altında olduğu, bölgede ABD savaş uçakları sayısının hızla arttığı, bu nedenle İran Silahlı Kuvvetlerinin de hassasiyetinin yükseldiği belirtildi. Tahran'dan havalanan Ukrayna Havayolları uçağının bir düşman uçağı olarak algılanması üzerine bir insan hatasıyla, maalesef yanlışlıkla vurulduğu kaydedildi. 

İran Silahlı Kuvvetleri, bu insan hatasının yol açtığı acı olayda yaşamını yitiren insanların ailelerine başsağlığı dileyerek, özürlerini bildirdi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule