MENÜ
İstanbul 12/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İRAN'A “HIZLANDIRIN” MESAJI
Türkiye'den
17 Nisan 2018 Salı 08:34

İRAN'A “HIZLANDIRIN” MESAJI

İran Dışişleri Bakanlığına gönderilen yazıda, İranlı yetkililerden jet kazasında hayatını kaybedenler arasında olan pilot Beril Gebeş’in cenazesinin bulunması çalışmalarını hızlandırmaları istendi

Birleşik Arap Emirliklerinden dönen Mina Başaran ve 7 arkadaşını taşırken İran’da düşen jetin pilotu Beril Gebeş’in cenazesine halen ulaşılamaması Türk yetkilileri harekete geçirdi. 11 Mart günü İran'da 11 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin teknik incelemelerini sürdüren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu, Beril Gebeş için Dışişleri Bakanlığına bir yazı yazdı. Yazıda, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla, İranlı yetkililerden arama çalışmalarını hızlandırmaları istenirken, "Bir an önce Gebeş'in cenazesine ulaşılması, ulaşılamıyorsa da en azından kimlik belirlenmesi için DNA'sının tespit edilmesi" talep edildi.

İranlı yetkililer, mart ayının sonunda Nevruz bayramı nedeniyle arama çalışmalarına ara verildiğini duyurmuştu. Türkiye’den iki yetkilinin de dahil olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünden bir kurul, İran'daki        kazayla ilgili karakutuların çözümlemesini tamamladı. Bu hafta İran’a ulaşması beklenen heyet, incelemelerini kazanın olduğu İsfahan bölgesinde sürdürecek.

Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu'nun açıklamasında, "Fransa, İran, Kanada ve ülkemizin de katılımıyla FDR ve CVR kayıtları deşifre edilmiş olup kazanın araştırmasını yürüten İran yetkililerine gerekli tüm destek verilmektedir” denildi.

Eray GÖRGÜLÜ - Hürriyet

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule