MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İNGİLTERE-RUSYA ARASINDA KRİZ SÜRÜYOR
Dünyadan
1 Nisan 2018 Pazar 08:56

İNGİLTERE-RUSYA ARASINDA KRİZ SÜRÜYOR

İngiltere, Londra’da Rus uçağının köpeklerle aranmasıyla ilgili olarak “organize suçla mücadele”yi gerekçe gösterdi

Rusya ile İngiltere arasında patlak veren eski Rus ajanı Sergey Skripal'in Salisbury'de zehirlenmesiyle ilgili kriz olanca şiddetiyle sürüyor. Karşılıklı diplomat sınır dışı etme kararlarının ardından krizi derinleştirecek bir başka gelişme de sivil havacılık alanında yaşandı.

PİLOT ANLATIYOR

Önceki gün Moskova'dan Londra'ya uçan Rus Aeroflot Havayollarına ait yolcu uçağının İngiliz güvenlik güçleri tarafından köpeklerle aranması Rusya'nın tepkisini çekti. Rus yolcu uçağının pilotu Vitaliy Mitrofanov, RİA ajansına yaptığı açıklamada "Londra'daki Heathrow havalimanına inişimizden birkaç dakika sonra 4-5 görevli köpeklerle uçağın kapısına dayandı. Arama yapacaklarını belirterek uçağı terk etmemizi istediler. Herhangi tutanak olmaksızın yapılmak istenen aramaya itiraz ettim. Beni kokpite kapatarak uçakta yaklaşık 7 dakika devam eden arama yaptılar'' dedi.

Bunun üzerine Rusya Dışişleri tekrar devreye girerek Londra'ya nota verdi ve niye böyle bir aramaya ihtiyaç duyulduğunu sordu.

İngiltere İçişleri Bakan Yardımcısı Ben Wallace, Londra havalimanında Rus yolcu uçağındaki aramanın organize suça karşı mücadele kapsamında gerçekleştirildiğini açıkladı.

Wallace, “İngiltere’yi organize suça ve ülkeye uyuşturucu ve silah gibi tehlikeli maddeleri sokmaya çalışanlara karşı korumak için uçakta arama yapmak, İngiliz sınır güvenlik çalışanları için rutin bir süreç” dedi.

Nerdun Hacıoğlu-Hürriyet/Sputnik

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule