MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İLK KEZ ‘ZARAR’ AÇIKLAMASI
Dünyadan
30 Mart 2021 Salı 10:40

İLK KEZ ‘ZARAR’ AÇIKLAMASI

Almanya Hamburg Havalimanı 25 yıl sonra ilk kaz “zarar” açıkladı

Covid-19 salgınının etkisiyle yolcu sayısının yüzde 73,7 oranında düştüğü Almanya’nın Hamburg Havalimanı’nda, 25 yıl sonra ilk kez zarar açıklandı.

Hamburg Havalimanı tarihinde ilk kez 2020 yılında 113 milyon Euro zarar etti. Havalimanı yönetimi eğer bu dönemde sıkı bir tasarruf programı uygulanmamış olsaydı, zararın daha da büyük olacağına dikkat çekti.

Havalimanı gelirlerindeki düşüşte, dükkan ve restoranlardan ciroya bağlı hem trafikten hem de kiradan elde edilen kazançlardaki kayıplar rol oynadı. Havalimanında geçen yıl 4,5 milyon yolcuya hizmet verildi. Bu rakam 2019'da hizmet verilen yolcu sayısının ancak yüzde 26,3'ünü oluşturuyor.

Havaalanı yönetimi yine de toparlanma için 2021 yaz sezonuna umutla bakıyor.

Hamburg Havalimanı CEO'su Michael Eggenschwiler havacılığın bir yıldır çıkmazda olduğunu hatırlatarak "Bu etki doğal olarak bilançomuzda iz bıraktı. Hamburg Havalimanı 25 yıldır hep kâr etti. Son çeyrek asırdaki kârımız hissedarlarımıza yaklaşık 900 milyon euro aktarmamızı sağladı. İlk defa kendimizi olumsuz bir sonuç sunarken buluyoruz. Bu acı bir darbe. Seyahat kısıtlamaları, hava yolculuğunun neredeyse tamamen kapanmasına yol açtı. Frene bastık ve tüm maliyetleri minimuma indirdik. Birlikte bir çabayla, şirket olarak bu krizle sorumlu bir şekilde başa çıktık" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule