MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İGA'DAN ANLAMLI PROJE
Türkiye'den
16 Nisan 2021 Cuma 11:07

İGA'DAN ANLAMLI PROJE

İstanbul Havalimanı’nda toplanan mavi plastik kapaklar, Gültepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde siperliğe dönüştürüldü. Hazırlanan siperlikler Arnavutköy Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarına bağışlandı

İstanbul Havalimanı'nda belirli noktalara yerleştirilen mavi plastik kapak toplama kutularıyla 200 kilogram mavi kapak toplandı. Toplanan mavi kapaklar Gültepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'ne teslim edildi. Pandemi başından beri Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığı destekle siperlik, tek kullanımlık tabak, kaşık ve çatal üretimi yapan okul, bu kez havalimanında toplanan mavi kapakları kullanarak siperlik üretti. Havalimanından gelen kapaklarla hazırlanan bin adet siperlik İGA tarafından Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık çalışanlarına teslim edildi. Bu yıl içerisinde toplanmaya devam edecek plastik kapaklarla üretilecek 2 bin adet siperliğin sağlık çalışanlarına bağışlanması hedefleniyor. Okul Müdürü Mustafa Hoşyiğit bu sürece imalat aşamasında destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

“Mavi kapak bizim için önemli bir projeydi”

Mavi Kapak projesinin ilk olarak 2016 yılında uygulanmaya başladığını ve mama kabı, silgi gibi ürünler ürettiklerini söyleyen Hoşyiğit, İGA’nın talebiyle siperlik üretiminde de plastik kapakları kullanmaya başladıklarını ifade etti. Hoşyiğit, “Mavi Kapak 2016 yılında öğretmenlerimiz tarafından düşünülmüş, geliştirilmiş çok önemli bir sosyal sorumluluk projesiydi. 2020 mart ayında Covid-19 salgını başladığında müdürümüz Levent Yazıcı projeyi bildiği için beni arayarak 'Siz mavi kapaktan mama kabı üretiyordunuz, salgınla mücadelede ne yapabiliriz' diye bir proje üretmemizi istedi. Sağ olsun onun talimatıyla makine teknolojileri alanındaki öğretmenlerimizle siperlik üretimine başlayabileceğimizi bildirdik ve siperlik imalatı için start verdik. Bu projeyle İGA ilgilendi, görüştük. İGA bu konuda çok aksiyonel davrandı, mavi kapak konteynerleri kurarak kapakları topladı ve bize ulaştırdı. Biz de ürettik" dedi.

25 mavi kapakla 1 siperlik üretilebiliyor

Okulun öğretmenlerinden Mahmut İğnak plastik atıkların çöp olmadığını hatırlatarak, “Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak geçtiğimiz yıllarda STK’lardan, ilköğretim okullarından ve diğer kurumlardan gelen plastiklerle sokak hayvanları için mama kaplarını oluşturmuştuk. Bu sene de pandemi dolayısıyla siperlik çalışmamız var. Plastik atıkların çöp olmadığını yeni nesillere öğreterek bunların dönüştürebileceği inancıyla yola çıkarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Bir siperliğin oluşması için 25 tane mavi kapağa ihtiyaç vardır. 25 tane mavi kapağı çeşitli aşamalardan geçirdikten sonra kalıplarımıza basarak değerlendirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“1 yılı aşkın zamandır siperlik üretiyoruz”

Pandeminin başından bu yana gönüllü olarak siperlik üretim faaliyetine katıldığını söyleyen okul öğrencisi Umut Can Alpı, “Son sınıftayım ve makine bölümündeyim. Makine atölyesinde pandemi süresince 1 yılı aşkın bir zamandır siperlik üretmekteyiz. Bu siperlikleri atık maddelerden yani atık plastiklerden yapmaktayız. Atık plastikleri farklı aşamalardan geçirip siperlik, mama kabı ve silgi üretmekteyiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule