MENÜ
İstanbul 14/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İFLAS KARARI KARADENİZLİLERİ ÜZDÜ
Havacılık Haberleri
5 Şubat 2019 Salı 13:00

İFLAS KARARI KARADENİZLİLERİ ÜZDÜ

Batı Karadeniz Bölgemizde yaşayanlar için Almanya ile direkt bağlantı sağlayan tek havayolu şirketi olan Germania Havayolları’nın iflasını açıklaması bölge sakinlerini üzdü

1986 yılında kurulan ve filosunda 37 uçağı bulunan Germania Havayolları dün gece yarısı iflasını verdi. Yılda 4 milyondan fazla yolcu taşıyan şirketin internet sayfasından yapılan açıklamada, “Germania Hava Yolları’ndan bilet satın alanlar yürürlükteki yasalara göre bir hak talep edemezler. Çok üzgünüz. Tatil için rezervasyon yapanlar rezervasyon yaptıkları organizatörle iletişime geçsin.” denildi.

Şirketin CEO'su Karsten Balke ise, “Maalesef kısa sürede ihtiyacımız olana mali kaynağı yaratamadık. İflastan başka karar veremediğimiz için çok üzgünüz. Özellikle de çalışanlarımızın bu durumdan etkilenmesi bizi daha da üzdü. Yolcularımızın planladığı gibi uçamayacakları için de onlardan özür diliyorum” dedi. Bin 150 çalışanı bulunan şirket geçtiğimiz yıl 370 milyon Euro ciro yapmıştı.

TÜRKİYE’YE YOLCU TAŞIYORDU

Germania Havayolları, Türkiye’nin 15 havalimanından Almanya ve İsviçre’ye 32 uçuş bağlantısı sunuyordu. Geçen yıl Türkiye’deki uçuş noktalarını da artırmıştı. Almanya ve İsviçre’den Türkiye’ye uçan Germania, Bremen, Düsseldorf, Berlin-Tegel, Berlin-Schönefeld, Düsseldorf, Friedrichshafen, Münih, Münster/Osnabrück, Nürnberg, Rostock-Laage, Erfurt-Weimar, Dresden ve Zürih’ten Türkiye’nin birçok havalimanına yolcu taşıyordu. Avrupa’da 60 havaalanıyla bağlantısı olan Germania, 18 noktadan ise direkt hizmet veriyordu.

Fotoğraf: Furkan Ertin

KARADENİZLİ GURBETÇİLER ÜZÜLDÜ

Germania Havayolları Türkiye’de Batı Karadeniz’de Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na da sefer yapıyordu. Bir bakıma bölgenin dünya ile tek direkt hava köprüsü konumunda idi. Şirketin iflasını açıklaması bölge sakinleri ile Avrupa’daki gurbetçileri üzdü. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda seferlerin durdurulmasından duyulan üzüntü belirtilirken, havayolu şirketinin bugüne kadar yaptığı hizmetlere teşekkür edildi. Bir paylaşım şöyle:

“SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ”

“Kolay değil. Tam 9 yıldır hava limanımıza hizmet ettin. Yeri geldi kötü hava koşullarıyla uğraştın, yeri geldi meydanımızın daracık yollarında kendini sıkıntıya sokma pahasına insanımızı sevdiklerine kavuşturmaya çalıştın. Yeri geldi herkese inat salına salına indin o kimsenin inmek istemediği hor gördüğü pistimize. Artık veda vakti. Her şey için teşekkürler Germania... Seni çok özleyeceğiz...”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule