MENÜ
İstanbul 18/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE PETROL DARBESİ
Havacılık Haberleri
5 Haziran 2018 Salı 08:21

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE PETROL DARBESİ

Uluslararası havayolu şirketleri, yakıt maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle 2018 yılı kâr beklentilerini düşürdüler ve yüksek faiz oranları ile çeşitli jeopolitik gerilimlerin işletme risklerini artıracağı uyarısı yaptılar

KÂR BEKLENTİLERİ YÜZDE 12 AŞAĞI ÇEKİLDİ

Yaklaşık 280 havayolu şirketinin üye olduğu Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), sektörün bu yıl 33.8 milyar dolar kâr sağlayacağını ve bu miktarın 38.4 milyar dolar olan önceki tahminden yüzde 12 daha düşük olduğunu açıkladı.

Uçak biletleri yüzde 3.2 artacak

IATA, buna rağmen, küresel ekonomideki iyileşmenin talebi desteklemesiyle, 2011 yılından bu yana ilk kez bilet ücretlerinde yüzde 3.2 oranında artış görüleceğini bildirdi.

IATA Genel Müdürü Alexandre de Juniac birliğin yıllık toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, "2018'in daha zor bir yıl olduğunu söylemek yanlış olmaz ama havayolları iyi çalışıyor" dedi. De Juniac, kârlılıktaki düşüşün büyük ölçüde petrol fiyatlarındaki yükselmeden kaynaklandığını söyledi. LATA bu yıl ortalama petrol fiyatlarının varil başına 70 dolar olacağını tahmin ediyor. De Juniac, havayolu şirketlerinin "korumacılık gündemini empoze eden siyasi güçlerden de zarar görebileceğini" söyledi ancak kendisini kaygılandıran bu gibi güçlerin neler olduğunu belirtmedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule