MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVALİMANLARINDA KİMYASAL ALARM
Türkiye'den
15 Nisan 2018 Pazar 09:55

HAVALİMANLARINDA KİMYASAL ALARM

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi(TSA), dünyadaki bütün havalimanlarına yönelik kimyasal tehdit uyarısında bulundu

ABD’DEN HAVALİMANLARI İÇİN KİMYASAL SALDIRI UYARISI

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi(TSA), dünyadaki bütün havalimanlarına yönelik kimyasal tehdit uyarısında bulundu. Ülkemizin en büyük havalimanı olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda TSA’nın uyarısı kapsamında ETD cihazı (Patlayıcı İz Dedektörü) sayısı artırılıyor.

Dünyada özellikle havacılığın güvenliği alanında otorite konumunda olan ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi(TSA), Yeni Kimyasal Tehdit Konferansı çerçevesinde, havalimanlarına kimyasal saldırı yapılabileceği konusunda uyarıda bulundu. Düzenlenen konferansta, havalimanlarında tehlike oluşturabilecek kimyasal patlayıcıların oranın ne olduğu tartışılırken, özellikle katı patlayıcılar üzerinde duruldu. Söz konusu katı patlayıcıların toz halinde havalimanlarındaki güvenlik noktalarından geçirilebileceği, daha sonra da tekrar katı hale getirilerek saldırı yapılabilecek şekle getirilebileceği uyarısında bulunuldu.

ETD CİHAZLARININ SAYISI ARTIRILIYOR

TSA’nın gündeme getirdiği tehlike üzerine, Atatürk Havalimanı’nda var olan ETD cihazlarının(Patlayıcı İz Dedektörü) sayısının artırılma kararı alındı. Konferansta ayrıca patlayıcıların nasıl görüntüleneceğine dair yöntemler ele alındı. Klasik tek görüşlü X-Ray cihazlarının yerine üç jeneratörlü ve daha çok açıdan görüntü veren X-Ray cihazlarıyla kimyasal patlayıcıların daha kolay fark edileceği, bu tür yeni nesil cihazların artırılmasının önemine vurgu yapıldı.

AVRUPA ÜLKELERİNİ BİLGİLENDİRECEKLER

Kimyasal tehdidin kabin bagajlarına yönelik Patlayıcı Algılama Sistemleri(EDS) uygulanmasının gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğu vurgulanarak, sistemin katı patlayıcıları bulmak için tasarlandığı belirtildi. Amerikan Ulaştırma Güvenlik İdaresi yetkililerinin Avrupa ülkelerini kimyasal tehdit konusunda bilgilendirmek ve alınabilecek önlemleri görüşmek üzere AB’nin başkenti konumundaki Brüksel’de temaslarda bulunacakları öğrenildi.

Süleyman ŞEN-Airkule.com/ÖZEL

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule