MENÜ
İstanbul 15/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVALİMANLARINDA “HAZİRAN” YOĞUNLUĞU
Havacılık Haberleri
1 Haziran 2018 Cuma 11:20

HAVALİMANLARINDA “HAZİRAN” YOĞUNLUĞU

Bayram tatilleri ve 24 Haziran seçimleri, havalimanlarında büyük yoğunluk yaratacak. Bu bayram havayolu ulaşımı öne çıkacak

Ramazan Bayramı'ndan bir hafta sonra yapılacak 24 Haziran seçimleri yolcu tercihlerini de etkiledi. Her bayram öncesinde otobüslerde oluşan yoğunluk bu bayram uçağa kayacak. 4 günlük bayram tatiline gidip oy kullanmak için geri dönen yolcular uçağı tercih ederken bayram ve seçimlerin etkisiyle haziranda havayolu trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artacak. Otobüs yoğunluğunda ise 3 haftaya yayılan homojen bir dağılım yaşanacak.

Hava ve karayoluyla yaklaşık 10 milyon kişinin yolculuk yapacağı 12-22 Haziran arasında 300 bin kişinin seyahat acenteleri aracılığıyla tatile çıkması bekleniyor.

GÜNDE 1 MİLYON YOLCU

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak da, haziran ayında iç hatların çok hareketli olacağını söyledi. Ocak, "Geçen yıl haziranda yaklaşık 9 milyon iç hat yolcumuz vardı. Bu yıl bayram ve seçimin etkisiyle bu sayının yüzde 20 artarak 11 milyona yaklaşacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ramazan Bayramı'nda yaklaşık 300 bin kişinin seyahat acenteleri aracılığıyla tatile çıkacağını bildirdi. Geçen yıla oranla yüzde 20 artış yakalandığını anlatan Bağlıkaya, "Yurtiçi turlarda talep sahil kesimlerinde yoğunlaşıyor. Yurtdışında ise Balkan ülkeleri öne çıkıyor" dedi.

Betül Alakent-Sabah

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule