MENÜ
İstanbul 18/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVALİMANINDA KASTAMONU LEZZETLERİ
Türkiye'den
9 Mayıs 2018 Çarşamba 15:19

HAVALİMANINDA KASTAMONU LEZZETLERİ

BTA tarafından işletilen Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’ndeki Tadında Anadolu restoranında yerli ve yabancı yolcular, Kastamonu Mutfağı’nın yemek ve tatlılarından en güzel örnekleri tadıyor

BTA, Anadolu'nun zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtıyor. BTA ve Kastamonu Belediyesi’nin Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ndeki Tadında Anadolu adlı restoranda ortaklaşa düzenledikleri  "Kastamonu Yemek Günleri"nde;  banduma, pastırmalı ekmek, tosya et haşlama, abana güveci, mantar sütlemesi, çene çarpar gibi Kastamonu Mutfağı’nın en güzel örneklerini 2 gün boyunca yolcuların beğenisine sunuldu. Türk yolcuların yemeklere ilgisini gören yabancı yolcular da yöresel yemeklerin tadına baktı.

AMAÇ ANADOLU LEZZETLERİNİ TANITMAK

Yabancı turistler, yemeklerin isimlerini telaffuz etmekte zorlansa da, ilk kez tattıkları yemekleri beğendi. Aynı zamanda Kastamonu yöresine ait gıda ürünleri de satılmaya başlandı. BTA Yiyecek İçecek Müdürü Kazım Çil, Kastamonu’nun zengin mutfak kültürünü yolcularla buluşturarak kentin tanıtımına da katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule