MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVALİMANINA KARŞI ÇIKAN ÇEVRECİLERE OPERASYON
Dünyadan
9 Nisan 2018 Pazartesi 18:36

HAVALİMANINA KARŞI ÇIKAN ÇEVRECİLERE OPERASYON

Havalimanı projesinin yer aldığı Notre Dame des Landes bölgesine protesto amaçlı yerleşen çevreci aktivistlere operasyon düzenlendi

Fransa'da güvenlik güçleri tartışmalı havalimanı projesinin yer aldığı Notre Dame des Landes bölgesine protesto amaçlı yerleşen çevreci aktivistlerden oluşan eylemcileri alandan çıkarmak için operasyon düzenledi. Başbakan Edouard Philippe, bir gün önce operasyonun başlayacağını duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Gerard Collomb da işgal altında olan tarım alanlarında sabah saatlerinde ''tahliye operasyonu"nun başlatıldığını açıkladı.

Fransa'da 1965'ten bu yana gündemde olan, 2008'de yapımına karar verilen ve çevreci ve solcu grupların itirazı sonrası ocak ayında iptal edilen havalimanı projesinin yer aldığı Notre Dame des Landes bölgesine düzenlenen tahliye operasyonuna 2 bin 500 jandarma personeli katıldı.

Havalimanına karşı çıkan eylemciler, 2009’dan beri bölgede kamp kurarak oluşturdukları çadır ve barakalarla eylemlerini  gerçekleştirmişti.

Fransız hükümeti, 2008 yılında projesi onaylanan ve maliyeti en az 580 milyon euro olacak dev havalimanı ihalesinin iptal edileceğini belirtmiş, karara gerekçe olarak projenin yeterince halk desteği bulamaması ve politik çekişmeler nedeniyle sürüncemede kalması gösterilmişti

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule