MENÜ
İstanbul 10/17
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVADA LEYLEK ALARMI
Türkiye'den
10 Nisan 2018 Salı 12:59

HAVADA LEYLEK ALARMI

Havaların ısınmaya başlamasıyla beraber leyleklerin sıcak ülkelerden geri dönmeye başlamaları nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da leylek alarmı verildi

PİLOTLARIN KORKULU RÜYASI

Leylek sürülerinin en çok görüldüğü aylardan biri olan Nisan ayında pilotların leylek sürüleriyle ilgili yaptıkları uyarılar arttı. Bugün saat 11:23'te Türk Hava Yolları'nın Iğdır-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi uçağı leylek sürüleri nedeniyle inişte pisti pas geçti.

‘PİST ÜZERİNDE KUŞ VAR KALKIŞ YAPAMIYORUZ’

Bir başka uçağın pilotu ise inişte 35 ile 40 civarında leylek gördüğünü hava trafik kontrolörü ile paylaştı. THY'nin İstanbul-Düsseldorf seferini yapacak uçağın pilotu da pisti mesken tutan kuşlar nedeniyle kalkış yapamadığını bildirdi. Pilot, “Biz hazırız ama kuşlar pist üzerinde olduğu için kalkış yapamıyoruz” anonsunu yaptı. Hava trafik kontrolörleri, artan leylek ihbarları üzerine havadaki diğer uçakların pilotlarını uyardı.

ANİ YÖN DEĞİŞİKLİĞİ TEHLİKE YARATIYOR

Göç eden leylek sürüleri ani yön değişiklikleri yaparak da uçaklar için tehlike yaratıyor. Atatürk Havalimanı'nda kuşlar en çok Ataköy-Florya yönündeki pistin yaklaşma hattı, Sefaköy ve Ataköy tarafındaki pist başları ile Florya yönündeki yaklaşma hattında sıklıkla görülüyor. Kuşların uçakların iniş-kalkışları sırasında tehlike yaratmamaları için görevliler yırtıcı kuş sesi çıkaran mobil cihazlarla kuşları pist çevrelerinden uzak tutmaya çalışıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule