MENÜ
İstanbul 16/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVADA CEZALAR ARTIRILDI
Havacılık Haberleri
15 Şubat 2019 Cuma 08:10

HAVADA CEZALAR ARTIRILDI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen idari para cezaları artırıldı

Resmi Gazete'de dün yayımlanan tebliğ ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilecek idari para cezaları, 2018 yılı yeniden değerleme oranında artırıldı. Yeniden düzenlemeyle uçakta kurallara uymayan yolcuların ödeyeceği ceza 1.717 TL'den 2 bin 124 TL'ye yükseltildi.

Söz konusu ceza, sigara içenlerin yanı sıra uçakta elektronik cihazlarıı çalıştırmaya devam eden, yerine oturmayan, kemerini bağlamayan, baş üstü dolabını kapatmayan, yolcular veya kabin ekibiyle tartışmaya devam eden, kabin ekibinin görevini yapmasını engelleyen, yolculara veya kabin ekibine hakaret eden, onlara sözlü tacizde bulunan, verilen talimatları yerine getirmeyen yolculara da kesilebilecek. Uçuş emniyetini kasıtlı olarak riske atan bir pilot hakkında 14 bin 163 TL ceza verilebilecek.

YETERSİZ YAKITA DA CEZA

Yetersiz yakıt ile uçuşa başlanmış olması durumunda ise ilgili uçuş personeli sadece 3 bin 541 TL cezanın muhatabı olacak. İnsansız Hava Araçları (İHA) ile izinsiz, kayıtsız, tescil olmadan uçuş gerçekleştirmenin cezası 8 bin 498 TL, İHA kullanımı suretiyle özel hayatın gizliliğini ihlalin cezası ise 2 bin 124 TL oldu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule