MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVACILIK VE UZAY MERKEZİ AÇILDI
Havacılık Haberleri
23 Mart 2017 Perşembe 12:23

HAVACILIK VE UZAY MERKEZİ AÇILDI

İstanbul Havacılık ve Uzay Gelecek Merkezi, Havacılık Müzesi’nde açıldı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kurulan İstanbul Havacılık ve Uzay Gelecek Merkezi (HUGEM), Yeşilköy’deki Havacılık Müzesi’nde faaliyete başladı. HUGEM Projesi, Hava Harp Okulu Komutanlığı liderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İBB Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığı ile hazırlanmış olup, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2015 Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında İSTKA Yönetim Kurulu tarafından desteklendi.

HUGEM, Havacılık Tarihi, Meslekleri ve Sporlarını bilgi tabanlı yenilikçi uygulamalarla ziyaretçilere sunmanın yanı sıra öğrencilere yönelik tematik atölye ve etkinliklerle havacılık ve uzay konularında merak, ilgi ve motivasyonu artırarak gelecekte daha fazla ihtiyaç duyulacak STE(A)M (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) alanlarına yönlendirmeyi amaçlıyor.

HUGEM dört bölümden oluşuyor. Havacılık ve Uzay tarihinin önemli olaylarından Hezârfen Ahmed Çelebi’den günümüz modern havacılığına kadar uçuş tarihimiz ile ilgili tüm önemli olaylar merkezde sergileniyor. Nasa’dan takip edilen haberlerle salondaki dijital arşiv kronolojik olarak güncellenebiliyor. Ayrıca, Merkez ile NASA ve ABD Hava Kuvvetleri arasında yapılan görüşmelerde gelecekteki işbirliği olanakları değerlendiriliyor.  

HUGEM’in faaliyetleri çerçevesinde ilk ve orta öğretim ile lisede öğrenim gören 3.000 öğrencinin havacılık ve uzay odaklı atölye etkinlikleri ile bilim, teknoloji mühendislik, sanat, matematik alanlarına teşvik edilmesi hedefleniyor. Havacılık Müzesi arşivindeki fotoğraf ve kitaplar dijitalleştirildi. 20 bin eser fotoğraflandı, 30 bin fotoğraf ve 60 bin sayfa kitap dijitalleştirilmesi tamamlandı.

Havacılık ve Uzay meslekleri ile ilgili 270 derece dijital sunum salonu, Havacılık ve Uzay tarihi ile ilgili dijital zaman şeridi ve havacılık sporları ile ilgili interaktif tanıtım salonları kuruldu. Ayrıca havacılık ve uzay konularında asker-sivil, kamu-özel, sanayi-üniversiteler gibi kurumlar arasında nitelikli işbirlikleri devam ediyor.

Öte yandan Havacılık Müzesi, tanıtım faaliyetlerinde öğretmenlerin desteklerini bekliyor. Öğretmenler aracılığıyla çocukların müze hakkında bilgi sahibi olmaları ve okullarda havacılık kulüplerinin kurulması hedefleniyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule