MENÜ
İstanbul 13/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVACILIK PSİKOLOJİSİ SERTİFİKA KURSU YAPILDI
Havacılık Haberleri
25 Aralık 2018 Salı 15:50

HAVACILIK PSİKOLOJİSİ SERTİFİKA KURSU YAPILDI

4.Dönem Havacılık Psikolojisi Sertifika Kursu yapıldı

Üsküdar Üniversitesinde 19-23 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenen kursa 37 katılım oldu. Kursa 16 psikolog, 2 psikiyatrist, 4 hekim, 2 iletişimci, bir profesyonel pilot ve bir de kabin memuru katıldı. Yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

40 saatlik müfredatı, konularının uzmanı 15 öğretmen işledi. Bu öğretmenler Üsküdar Üniversitesi öğretim üyeleri ve Havacılık Tıbbı Derneği mensuplarıydı.

Kurs direktörü Prof.Dr. Muzaffer Çetingüç, bundan sonraki beklentinin, havacılık psikolojisi eğitimi almış psikologların havayolu şirketleri, Uçuş Okulları ve pilot seçimi ile CRM değerlendirmesinden sorumlu kuruluşlar tarafından istihdam edilmeleri olduğunu söyledi. Uçuş emniyetinde insan faktörleri ve CRM konularında bu ve benzeri eğitimlerden geçen liyakatli kişilerden yararlanılması gereğini vurguladı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Faruk Sayılır
 26 Aralık 2018 Çarşamba 14:28
Sevgili hocam, en baştan kuyruğa kadar toplumun neredeyse tamamının psikolojik sorunlarla uğraştığı bu dönemde; hepimizin bu tür yardımlar alıp şizofren bir ülke olmaktan kurtulması anlamında çok yararlı ve gerekli bir çalışma ve bu işe havacılık çalışanlarından başlanması da ayrı bir önem taşıyor. Emeklerinize sağlık, saygılarımla.....
 Dr. Muzaffer Çetingüç
 26 Aralık 2018 Çarşamba 00:10
Bu konunun sektörde önemsenip önemsenmeyeceğini merak etmekteyim.
 Hakkı
 25 Aralık 2018 Salı 23:49
Muzaffer hocama böyle bir eğitimi organize ettiği için çok teşekkür ediyorum, işini şiir gibi yapan böyle insanların çoğalması dileğiyle...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule