MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“HAVACILIK BİR SEVDADADIR” DİYEN ÖĞRENCİLER
Havacılık Haberleri
21 Şubat 2018 Çarşamba 18:24

“HAVACILIK BİR SEVDADADIR” DİYEN ÖĞRENCİLER

Bakırköy Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi öğrencileri, 2014 yılından beri havacılıkla ilgili merak, ilgi ve becerilerini havacılık kulübü altında sergiliyor

Ağırlıklı olarak 9. 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin katılımı ile oluşan havacılık kulübü, perşembe günleri 16:00-19:00 saatleri arasında faaliyet gösteriyor.

NELER YAPIYORLAR

Öğrenciler, kulübün ilk yılı olan 2014’te lastik motorlu basit model ve kabin gövdeli modellerin yapımı ile işe başladı. Bu basit modeller öğrencilerin el becerisi, koordinasyon, matematiksel hesaplamalarının gelişimine ciddi katkılar sağladı. Sonraki yıl RC kontrollü elektrik motorlu uçak yapımı ile devam etti. Elektrik motorlu uçak ise öğrencilere elektrik-elektronik bilgisi yanında bilişim bilgisi de edinmelerini sağladı. Elektrik motorlu uçağın yapım maliyeti sponsorlarla karşılandı. ERK –PVC ve Makine LTD.ŞTİ. uçağın katıldığı tüm organizasyon ve yarışmalarda mali desteğini esirgemedi.

Bakırköy Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi Müdürü Ali Cenap Kuş, “Öğrencilerimiz RC kontrollü uçak ile 2017 yılında Bursa da düzenlenen TASARLA-YAP-UÇUR Liseler arası yarışmaya katıldılar. Yarışmada bilgi ve birikimlerini test etme imkanı yakaladı. Jüri özel ödülünü kazan ekibimiz 2018 yılı itibariyle drone ile ilgili çalışmalarına başladı. Çalışmalarımız; Drone’larla ilgili teorik bilgi verilmesi, drone yapımı, drone çeşitleri, güncel hayatta drone kullanımı ve “Nasıl drone pilotu olunur?”  sorusuna cevap aranması ile devam etmektedir. “dedi.

KATILIM HIZLA ARTTI

2014 yılında 7 öğrencinin katılımıyla başlayan kulüp faaliyetleri, bu yıl model uçak yapan 32, drone eğitimi alan 12 kişi ile devam ediyor. THK eğitmenlerinin desteği öğrencilerin motivasyonlarında önemli rol oynuyor. Okul Müdürü Kuş, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder ATATÜRK’ ün “İstikbal Göklerdedir “ sözünü rehber edinen ve bu uğurda ülkemizin kalkınmasına destek olacak öğrenciler yetiştirme gayretindeyiz. “ diyor. 

İşte 'Havacılık bir sevdadır' diyen öğrenciler ve çalışmalarından fotoğraflar...

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule