MENÜ
İstanbul 15/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVA-SEN’DEN ‘KAYYUM’ AÇIKLAMASI
Türkiye'den
25 Mayıs 2018 Cuma 12:06

HAVA-SEN’DEN ‘KAYYUM’ AÇIKLAMASI

HAVA-SEN Sendikası, Hava-İş Başkanı A.Kemal Tatlıbal ve ekibinin HAVA-SEN’in kapatılarak kayyum atanması talebiyle açtığı davanın T.C. Bakırköy 5. İş Mahkemesi tarafından reddedildiğini duyurdu

HAVA-SEN’den konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

Sivil Havacılık çalışanları ve kamuoyuna duyurulur,

Sivil Havacılık çalışanlarının kendilerini temsil etmediklerine inandıkları A.Kemal Tatlıbal ve ekibinin, HAVA-SEN’in kapatılarak kayyum atanması talebiyle açtığı dava, T.C. Bakırköy 5. İş Mahkemesi tarafından reddedilmiştir.

HAVA-SEN demokrasi ve hukuk mücadelesinde bir zafere daha imza atmıştır. Sivil havacılık çalışanlarını temsilden uzak bu anlayışın demokrasi, hukuk ve işçi haklarından anlamadıkları gerçeğini biz zaten biliyorduk ve Bakırköy 5. İş Mahkemesi verdiği kararla da bunu hukuken tescil etmiştir.

Patrondan medet umarak sahadan kaçanlara, çalışanların ekmeğini elinden almak için işverenle liste hazırlayanlara, hak nedir vicdanında, imanında hissedemeyenlere sendikal sorumluluk ve işçi mücadelesini bilmeyenlere, her türlü zulmün, baskının altında dahi bunu öğretmeye devam edeceğiz. HAVA-SEN üyeleri 1.Olağan Genel Kurulu’nda aldıkları kararlar ile önümüze yeni hedefler ve sorumluluklar koymuştur. Bu doğrultuda sivil havacılık çalışanlarının acil sorunları ve çözümleri konusunda çalışma kurulları oluşturulmuş ve göreve başlamıştır. Aynı zamanda 2019-2020 dönemlerini kapsayacak yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ile ilgili çalışmalar tüm üyelerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda şekillendirilmektedir.

HAVA-SEN, verdiği mücadele ile sivil havacılık çalışanlarının gerçek temsilcisidir ve toplum vicdanı bunu böyle kabul etmiştir. Bu irade yasal ve meşru tüm mücadele araçlarını kullanarak işçilerin yanında olmaya devam edecektir. Eşit ve demokratik bir mücadele zemininde biz her zaman çoğunluğa sahip olduğumuzu biliyoruz ve her zaman var olacağız. Çalıştığımız iş yerinin ve onu yaşatma sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. İtirazımız bizi temsil etmemesi gerekenlerin gasp ettikleri mevki ve makamları kullanarak bizim adımıza karar vermesidir. Haklarımızın ve emeğimizin karanlık koridorlarda, özel protokoller ve gizli anlaşmalar ile gasp edilmesine izin vermeyeceğiz.

Aidatlarımızla yaşattığımız, çalışanların ortaya koyduğu iradenin adı olan sendikamız HAVA-SEN bizden olan, bizi anlayan ve içimize sinen bir yapıda çalışmaya devam etmektedir. Sivil havacılık çalışanları bu iradeye sahip çıkmıştır ve HAVA-SEN her gün biraz daha büyümektedir.

Tüm sivil havacılık çalışanlarının gerçek temsilcisi olan HAVA-SEN’le tanışmaya davet ediyoruz.

Baskı ve tehditlerle bu süreci durdurmaya çalışanlar hukuk önünde gerekli cevabı almışlardır. Bundan sonra da almaya devam edeceklerdir.

HAVA-SEN sizin gerçek ve tek yuvanızdır. Sahip çıkın üye olun.

Saygılarımızla.

HAVA-SEN Yönetim Kurulu

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule