MENÜ
İstanbul 10/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVA KOŞULLARI TRAFİĞİ ETKİLEDİ
Havacılık Haberleri
11 Eylül 2018 Salı 15:07

HAVA KOŞULLARI TRAFİĞİ ETKİLEDİ

İstanbul’da yoğun CB bulutu aktivitesi hava trafiğini olumsuz yönde etkiledi

İstanbul’da yoğun CB (kümülonimbus) bulutu aktivitesi hava trafiğini olumsuz yönde etkiledi. Saat 14.30 sularında Atatürk Havalimanı’nda bir anda hava karardı, adeta gündüz geceye dönüştü. Bunun üzerine apronda gece kullanılan ışıklar açıldı. Kalkış için çok sayıda uçak kuyruk oluştururken, hava trafik kontrolörleri iniş yapan uçaklara öncelik sağladı. Bu arada hava durumundan kaynaklı olumsuzluklar uçuşlarda gecikmelere neden oldu.

FLYNAS UÇAĞINA YILDIRIM ÇARPTI

Flynas Havayolları’nın Riyad-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi uçağına inişte yıldırım çarptı. Uçak kontrol amacıyla THY’nin teknik hangarına çekilirken, dönüş seferi iptal edildi, yolcular otele yerleştirildi.

Bulutların yön değiştirmesiyle kalkış ve iniş pistleri sürekli değişti. Çok sayıda sefer gecikmeye girerken, bazı yolcular banklarda uyuyarak kalkış saatlerini bekledi. Saat 16.00 sularında havanın açmasıyla seferler normal akışına döndü.

Benzer durumun Sabiha Gökçen Havalimanında da yaşandığı ve hava trafiğinin kısa süre durduğu ancak havanın düzelmesiyle tekrar normale döndüğü belirtildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule