MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVA-İŞ'TEN THY YÖNETİMİNE UYARI
Havacılık Haberleri
6 Ocak 2020 Pazartesi 13:33

HAVA-İŞ'TEN THY YÖNETİMİNE UYARI

Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal THY yönetimini uyararak, keyfi uygulamaların haftasonuna kadar durdurulmasını istedi

Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, THY Genel Müdürlük binası önünde işçierin de katılımıyla bir basın açıklaması yaptı. Son günlerde şirketin tek taraflı olarak uygulamaya koyduğu hukuksuzluğa dur diyeceklerini vurgulayan Tatlıbal, TİS'e aykırı keyfi uygulamalara son verilmesi konusunda yönetimi uyardı.

Başkan Tatlıbal basın açıklamasında şöyle konuştu:

"6-7 ay önce imzaladığımız TİS'e riayet etmeyen, emekçi arkadaşlarımızın kazanımlarını 'tasarruf tedbiri' gibi bahanelerle elimizden almaya çalışan THY yönetimine dur demek ve Hava-İş olarak çalışanların yanında olduğumuzu daha gür sesle duyurmak için toplandık. THY Yönetimi ısrarla ve inatla hukuka aykırı uygulamalarını devam ettirmektedir. İşveren, emekçilerin haklarına göz dikmektedir. İşverenin bu tutumu çalışanların motivasyonunu düşürmekte ve uçuş güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Tasarruf ve tedbirleri ve şirketin kar marjını yükseltmek çalışanların emeğini gasp etmekle olmaz. Buna dur diyeceğiz, demeye devam edeceğiz.

THY kârını yükseltmek istiyorsa...

Şirket kar marjını yükseltmek istiyorsa önce kendi harcamalarını kısmalı. Fazladan yönetici çalıştırmayı bırakmalı. Birtakım gerekçelerle görevden aldığı, almak zorunda kaldığı yöneticilere hala gizli maaşları, makam araçlarını vermeye devam etmekten vazgeçmeli. 560 milyon dolar kar açıklıyor. Gerçek kâr işçiyle beraber kazandığın kârdır.

İkramiyemize de mi göz dikeceksiniz!

Tüm uçucu arkadaşların Pazar mesailerine göz dikilmiştir. İkramiyemize de mi göz dikeceksiniz?  Bazı basiretsiz yöneticiler maalesef bakkal yönetir gibi şirket yönetmektedir.

Özellikle gençlik yaşlarından bu yana, haramı, helali çok iyi öğrenmiş bazı yöneticilere sesleniyoruz. Dışarıda 'biz haramı, helali iyi biliriz' diyenlere sesleniyoruz. Şimdi yediğin, kul hakkı değil de nedir?

Keyfi uygulamalardan dönülmezse...

Eğer bu haftasonuna kadar bu yapılan keyfi uygulamalardan geri dönülmezse biz de kendi alanımızda her türlü tedbiri alacağız ve çalışanın gayreti ve özverisiyle bu uçağı uçurduğunu hem işverene hem dünyaya ispat edeceğiz."

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule