MENÜ
İstanbul 13/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GÜMRÜKTEN KOKAİN OPERASYONU
Türkiye'den
13 Temmuz 2019 Cumartesi 15:31

GÜMRÜKTEN KOKAİN OPERASYONU

Brezilya'dan gelen uçaktaki yolcunun valizinde 34 kilo 20 gram kokain ele geçirildi

Brezilya'dan İstanbul Havalimanı'na gelen uçaktaki Venezuela uyruklu yolcunun valizinde 34 kilo 20 gram kokain ele geçirildi. İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bünyesindeki Narkotim Bölge Amirliğince, Bakanlık kullanımındaki bilgi sistemleri üzerinden risk analizi çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmada, Brezilya'dan Türkiye'ye gelecek uçakta seyahat eden Venezuela uyruklu yolcu, uyuşturucu kaçakçılığı yönünden şüpheli görüldü.

Hava Takip Sistemi ile takibe alınan uçağın havalimanına inmesinin ardından şüphelinin kimlik kontrolü yapıldı. Valiz ve bagajları ise x-ray cihazıyla kontrol edildi, ayrıca narkotik dedektör köpekleri ile arama yapıldı.

Köpeklerin tepki verdiği valiz, şüpheli yolcunun gözetiminde açıldı. Valizde 4 sigara kartonu içine gizlenmiş şeffaf parlak renkli paketler halinde 34 kilogram 20 gram beyaz renkli toz madde tespit edildi.

Toz maddenin uyuşturucu test cihazı ile yapılan kontrolünde 'kokain' olduğu saptandı. Piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu belirlenen kokaine el konulurken, şüpheli gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DHA

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule