MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GULF AIR’İN İLK BOEING 787-9 DREAMLINER’I
Dünyadan
8 Mayıs 2018 Salı 15:57

GULF AIR’İN İLK BOEING 787-9 DREAMLINER’I

Bahreyn’in bayrak taşıyıcı hava yolu Gulf Air, bugün ilk Boeing 787-9 Dreamliner uçağını teslim aldı

15 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirmeye başlayacağı Bahreyn – Londra seferlerinden önce ilk etapta bazı bölgesel uçuşlarda kullanılacak olan 787-9 Dreamliner, ABD’de yer alan Boeing fabrikasından Gulf Air CEO’su Kresimir Kucko ve havayolunun diğer yöneticilerini taşıdığı ilk uçuşunun ardından Bahreyn Uluslararası Havalimanı’na inişinden sonra su takı kutlaması ile karşılandı. Uçak Bahreyn Uluslararası Havalimanı’nda Bahreyn hükümeti, havacılık endüstrisinin önde gelen isimleri ve basın mensuplarının da yer aldığı VIP delegasyon tarafından karşılandı.

2018 yılı sonuna kadar 5 adet 787-9 Dreamliner ve 2 adet Airbus A320 daha teslim alacak olan Gulf Air toplamda vermiş olduğu 46 adet Boeing ve Airbus model siparişlerini teslim aldıktan sonra bölgenin en genç filolarından birisine sahip olmuş olacak. Yılsonuna kadar teslim alınmış olunacak olan toplam 2 adet 787-9 Dreamliner’ın Bahreyn – Londra ve Bahreyn – Kazablanka arasında hizmet vereceği belirtilirken, teslim alınacak diğer uçaklarla birlikte, ödüllü yüksek servis kalitesi ve yüksek performanslı zamanında operasyon gerçekleştirme sunan Gulf Air uçuş ağını da genişletmeyi hedefliyor.

Gulf Air’in yeni Boeing 787-9 Dreamliner uçağı 282 adet Ekonomi sınıfı ve 26 Falcon Gold sınıfı koltuğu ile toplamda 282 koltukla hizmet verecek. Uçak havayolunun uzun mesafe uçuşlarda daha önce hizmet verdiği geniş gövdeli uçaklardan %32 daha yüksek kapasite ile servis sağlamış olacak. Boeing 787-9 Dreamliner’ın havacılık endüstrisine liderlik eden teknolojisi sayesinde Gulf Air daha çevreci, daha az yakıt harcayan ve operasyonlarında mesafe esnekliği sağlayan operasyonları ile filosunu optimize edip operasyon maliyetini düşürmeyi hedefliyor.

Gulf Air Başkanı Mr. Zayed R. Alzayani yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Yeni uçağımızı teslim almış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Yeni 787-9 Dreamliner yalnızca Gulf Air ürün ve servis kalitesini arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda uçuş ağımızı stratejik anlamda geliştirmemize de yardımcı olacak. 2018 yılı içerisinde Abha, İskenderiye, Bakü, Bangalore, Kalküta, Kazablanka, Şarm El-Şeyh ve Tabuk dahil olmak üzere toplam 8 yeni rotada daha hizmet vermeye başlayacağız. Uçuş ağımızın gelişimi aynı zamanda finans ve turizm sektörleri açısından Bahreyn’e farklı büyüme fırsatları da sunmuş olacak.

Ek olarak tüm yolcularımız en son teknoloji ürünü olan, modern, konforlu koltuklarında gerçekleştirecekleri seyahatleri ile yeni uçak içi eğlence sistemlerimiz ve daha fazlası ile unutamayacakları bir tecrübe edinmiş olacaklar. Stratejik amacımız Gulf Air’in öncelikli tercih edilen havayolları içinde varlığını sürdürmesi.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule