MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FUNDA OCAK: BÜYÜK TAŞINMA 3 MART’TA
Havacılık Haberleri
15 Ocak 2019 Salı 13:41

FUNDA OCAK: BÜYÜK TAŞINMA 3 MART’TA

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı'na 3 Mart’taki ‘Büyük Taşınmasına’ hazır olduklarını açıkladı

'KADEMELİ GEÇİŞİ 3 MART’TA TAMAMLAYACAĞIZ'

İstanbul Havalimanı’nda bugün gerçekleşen Duty Free alanında Faz 2 açılışından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ocak, Atatürk Havalimanı’nın taşınması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ocak sorular üzerine, “Kısa bir süreye daha ihtiyacımız oldu, Mart ayına kadar. Özellikle bu kış sezonunda taşınma olmasın diye. Kademeli geçişe karar verdik ve kademeli geçişi 3 Mart'ta inşallah noktalayacağız. Noktaladıktan sonra büyük taşınmayı 3 Mart tarihi itibariyle yapacağız. Bundan sonra ticari uçuşlarımız Atatürk Havalimanı yerine inşallah İstanbul Havalimanı'ndan gerçekleşmeye başlayacak. Atatürk Havalimanı artık ticari uçuşlara kapalı bir meydan olacak. Bunun yanı sıra genel havacılık, bakım onarım hangarları, kargo uçuşları, fuarlar bunlarla ilgili faaliyetlere devam edecek. Malum bu da çok büyük bir ihtiyaçtı. Atatürk Havalimanı bu yönde faaliyetine devam edecek. Ama bu arada hava seyrüsefere ilişkin tesislerimiz minimum 2023'e kadar orada faaliyetlerine devam ettirecek. Kademeli olarak onların taşınması öngörülecek ama diğer faaliyetleri de Atatürk Havalimanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi kısıtlı olarak farklı bir alanda işlevini devam ettirecek” dedi.

‘HERKES HAZIR’

İstanbul Havalimanı’nda çalışmalarda gelinen nokta konusunda da değerlendirmelerde bulunan Ocak, “Çalışmalar iyi gidiyor. Sizler de izliyorsunuz… Gerçekten çok kısa süre içerisinde, yaklaşık 1.4 milyon metrekarelik bir terminali bu noktaya getirmek gerçekten çok büyük bir başarı. Bu modellere biz hep kamu-özel işbirliği diyoruz. Kamunun ve özel sektörün işbirliğinin en güzel örneği burada yaşatıldı. Bir aksilik olmazsa 3 Mart'ı planladık. Ticari uçuş anlamında faaliyetler buradan devam edecek. Biz bir anda değil de, kademeli olarak planladık. 29 Ekim tarihindeki Sayın Cumhurbaşkanımızın açışından sonra THY belli seferlerini yavaş yavaş buraya kaydırdı. Şu anda da seferlerini artırıyor. 3 Mart'tan itibaren bütün oyuncular, tüm havayolu şirketleri, yer hizmet kuruluşları, ikram şirketleriyle birlikte tüm kapasite burada faaliyette olacağız, bir aksilik olmazsa. Herkes hazır. Bizim artık büyük açılışa davetimizi bekliyorlar. Büyük taşınma sürecini başlatıyoruz. Sektör paydaşlarıyla toplantılar yapılıyor. Sürecimiz aynı şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

Airkule.com

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule