MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FRANSIZ GÜVENLİĞİNE H160
Havacılık Haberleri
11 Ocak 2022 Salı 12:40

FRANSIZ GÜVENLİĞİNE H160

Fransa, güvenlik güçleri görevi için ilk H160 helikopter siparişi verdi

Fransa Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA), İçişleri Bakanlığı adına, Ulusal Jandarma için güvenlik güçleri konfigürasyonuna sahip 10 adet H160'ın tedariki ve bakımını kapsayacak bir sözleşme imzaladı. Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanlığı için 169 adet H160Ms alımı sözleşmesiyle bağlantılı olan bu emir, Fransız hükümeti tarafından 2020'te açıklanan ulusal havacılık endüstrisini destekleme Teşvik planının bir parçası olarak öne çıkıyor. 

Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even, “Fransa İçişleri Bakanlığı sözleşmesi, H160 için önemli bir dönüm noktasıdır. H160'ın gerçekten çok yönlü bir helikopter olduğunun kanıtı olarak, artık H160’ı deniz taşımacılığı, özel ve ticari havacılık, arama-kurtarma ve güvenlik güçleri görevlerinde kullanan müşterilerimizin olduğunu söyleyebiliriz. H160 için bu yeni konfigürasyonunu Ulusal Jandarma gibi deneyimli bir müşteriyle işbirliği içinde geliştirmek, programın başarısının bir göstergesidir." dedi. 

Fransa, güvenlik güçleri görevleri için H160'ı sipariş eden ilk ülke oldu. Ulusal Jandarma için H160'lar, Safran Euroflir 410 elektro-optik sistem, vinç ile kaldırma ve hızlı halatlama yetenekleriyle donatılacak. Ulusal Jandarma ve Airbus Helicopters'in hava kuvvetleri komuta merkezi de özel bir görev yönetim sistemi geliştirmek için birlikte çalışacak.

Fransız Ulusal Jandarma halihazırda H125, H135 ve H145 ailelerinden oluşan geniş bir Airbus helikopter filosu işletiyor. Geliştirilmiş performansları ve gelişmiş görev sistemlerinin yanı sıra H160, başta Jandarma Ulusal müdahale grubu (GIGN) gibi taktik birimler olmak üzere Fransa İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik güçlerine yeni bir birlik taşıma kapasitesi getirecek. İlk H160'lar, 2024'te Paris'te gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları’ndan önce teslim edilecek.

Yeni nesil helikopterlerden ilki olan EASA sertifikalı H160, düşük işletme maliyeti ve optimize edilmiş uçuş güvenliğinden faydalanıyor. Motor ve helikopter arasında hizalanmış hafif bakım planı ile H160, işletme maliyetlerini optimize ediyor ve kullanılabilirlikte yeni bir standart sunuyor. Jandarma'nın H160'ları, teknik destek, dört Jandarma üssündeki yedek parça stokları ve bağlantılı servisler de dahil olmak üzere Airbus Helicopters tarafından yönetilecek küresel bir destek sözleşmesinden yararlanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule