MENÜ
İstanbul 17/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
F-35 TESLİMATINI ENGELLEME TASARISI
Dünyadan
15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:31

F-35 TESLİMATINI ENGELLEME TASARISI

F-35 ve S-400 krizi: ABD Temsilciler Meclisi'nin alt komitesinden Türkiye'ye F-35 teslimatının engellenmesini öngören bütçe tasarısı

ABD'li yetkililerin Türkiye'nin Rus S-400 hava savunma sistemlerini satın almaması için yaptığı baskı sürerken, ABD Temsilciler Meclisi Tahsisat Komisyonu Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının teslimatının engellenmesini öngören bir bütçe yasa tasarısı çıkarttı.

Komitenin tasarısında, F-35 teslimatı için federal bütçenin kullanılmasının yasaklanması teklif ediliyor. ABD Kongresi'nde politakalara etkide bulunmak için bütçe kullanımının engellenmesi sık sık kullanılan bir yöntem.

Bu tasarıda da, uçakların Türkiye'ye teslimi için örneğin yakıt ikmali masraflarının karşılanması ve pilotlara ödeme yapılması engelleniyor.

Türkiye, Washington'ın diğer NATO müttefikleri gibi F-35'lerin hem alıcısı hem de üretim ortağı. Ancak ABD'li yetkililer Türkiye'nin Rus füze sistemini satın almasının, Lockeed Martin şirketinin imal ettiği F-35 jetlerinin güvenliğini tehlikeye atacağını savunuyor.

BBCTürkçe

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule