MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
F-35 TESLİMATI İÇİN DAVET GELDİ
Dünyadan
30 Mayıs 2018 Çarşamba 09:51

F-35 TESLİMATI İÇİN DAVET GELDİ

Savaş uçağı F-35'in 21 Haziran da ABD'deki teslimat töreniyle ilgili üretici firmadan Türk yetkililere davet gelmeye başladı

Türkiye’nin üretimine ve proje geliştirmesine şimdiye kadar 1 milyar dolar katkı sağladığı beşinci nesil F-35A müşterek saldırı uçağının (Joint Strike Fighter) Türkiye'ye satışı ile ilgili 21 Haziran olarak planlanan törende bir değişiklik olmadığı belirtildi. F-35’lerin ana üreticisi konumundaki Lockheed Martin’in, Dallas-Fort Worth'da 21 Haziran için planlanan teslimat töreniyle ilgili Türk yetkilileri davet ettiği öğrenildi. Yetkililer Ankara'ya "şu ana kadar" ilk F-35'in teslimatıyla ilgili törenin iptal edildiğine dair bir duyurunun gelmediği bilgisini paylaştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakam Mike Pompeo arasında Washington'da 4 Haziran olarak planlanan görüşmede de konunun ayrıntılı şekilde ele alınmasına kesin gözle bakılıyor. İsrail kaynaklı bazı iddiaların bu görüşmede çözüme kavuşmasının umut edildiği bildirildi.

Kaynaklar daha başından beri 21 Hazirandaki törenden sonra uçağın hemen Türkiye'ye gelmeyeceğinin bilindiğini, 8 Mayıs'taki açıklamanın da bu doğrultuda olduğuna dikkat çekerek, pilotların eğitiminin tamamlanmasından sonra, F-35A'ların Kasım 2019'dan itibaren belirli aralıklarla Türkiye'ye gelmeye başlayacağını ifade ettiler.

Türkiye'ye teslim edilecek ilk F-35A uçağı test uçuşlarını yapmış, F-35’leri kullanacak ve daha sonra Türkiye'de "öğretmen pilot" olarak görev yapacak Türk pilotlar da eğitime alınmışlardı. F-35’lerin Türkiye'de konuşlanacağı Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında da hangar ve sığınakların bu uçaklara göre modernize edilmesine başlanmıştı.

Uğur ERGAN/Hürriyet

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule