MENÜ
İstanbul 16/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EUROSTAR NEO SON AŞAMADA
Dünyadan
16 Şubat 2021 Salı 14:19

EUROSTAR NEO SON AŞAMADA

İlk Airbus Eurostar Neo uydusu doğdu

Airbus Defence and Space, EUTELSAT HOTBIRD 13F Servis ve İletişim Modüllerinin başarılı entegrasyonu ile ilk Eurostar Neo uydusunun üretiminde önemli bir aşamayı başarıyla tamamladı.

EUTELSAT HOTBIRD 13F İletişim Modülü Ocak 2021’in başında Airbus Portsmouth ekibi tarafından Toulouse’a; Stevenage ve Toulouse’un ürettiği Servis Modülü ile birleştirilmek üzere teslim edildi. EUTELSAT HOTBIRD 13F uydusu şu anda fırlatılmaya hazırlanmak üzere son test serisine başlıyor.

Yeni Eurostar Neo platformuyla, 2 tona kadar yük taşıyabilen ve 25kW'dan fazla yük gücü sağlayan İletişim Modülü ile yük kapasitesi büyük ölçüde artırılabilecek. EUTELSAT HOTBIRD 13F ve 13G, 22 kW uzay aracı gücüne ve sadece 4.500 kg fırlatma kütlesine sahip olacak.

Airbus Uzay ve Telekom Sistemleri Başkanı François Gaullier “Bu, yeni nesil Eurostar Neo programımız için önemli bir dönüm noktası olmakla birlikte Covid pandemisine rağmen böyle bir başarı elde etmiş olmak oldukça dikkate değer. Artan yük kapasitesi, daha verimli güç ve termal kontrol sistemleri ile Eurostar Neo, büyük yenilikleri denenmiş ve test edilmiş teknolojilerle birleştirilerek pazardaki en iyi performansı sunarken son derece güvenilir bir ürün yelpazesi ortaya çıkarıyor” dedi.

Airbus’ın Eurostar Neo platformu, Fransız Uzay Ajansı CNES ile birlikte Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Ortaklık Projeleri çerçevesinde geliştirildi ve İngiltere Uzay Ajansı ve Avrupa'daki diğer ajanslar tarafından güçlü bir şekilde desteklendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule