MENÜ
İstanbul 16/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
Türkiye'den
25 Nisan 2024 Perşembe 14:22

EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier görüşmesinde Eurofighter konusu gündeme geldi

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in Ankara'yı ziyaretine ilişkin olarak, Türkiye'nin Almanya'dan beklentilerini aktaran Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, müttefiklerin NATO ittifakı ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak örtülü-örtüsüz tüm kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çektiği gibi; önümüzdeki dönemin Almanya ile kısıtlamaların değil, ortak çalışmaların konuşulduğu bir dönem olmasının temenni edildiği vurgulandı. Bunun için de Eurofighter konusunun iyi bir başlangıç olacağını ve Almanya tarafından olumlu bir yaklaşım beklendiği kaydedildi.

40 adet uçağın alınması için Türkiye bir süredir girişimlerini sürdürüyor. Bir konsorsiyum söz konusu. Bu konsorsiyum İngiltere, İspanya ve Almanya'dan oluşuyor. İngiltere ve İspanya 'evet' derken Almanya'nın çekinceleri ve itirazları var. Dolayısıyla Almanya'nın ikna edilmesi gerekiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule