MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ESKİŞEHİR'DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR
Havacılık Haberleri
3 Temmuz 2018 Salı 08:27

ESKİŞEHİR'DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Türkiye’nin tek sivil kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk, Romanya'da Aeromania Havacılık Festivalinde uçacak

Türkiye’nin tek sivil kadın akrobasi pilotu olan gökyüzü âşığı 27 yaşındaki Semin Öztürk, çocukluğundan beri düşlediği "Türkiye'yi yurtdışında temsil etme" hayalini 14-15 Temmuz'da Romanya'da düzenlenecek Aeromania Havacılık Festivali'nde gerçekleştirecek.

Eskişehir’de düzenlenen 'Model Uçak ve Helikopter Festivali' renkli görüntülere sahne oldu. Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi'nde yapılan festivale 50'ye yakın pilot katıldı. Pilotlar, model uçak, jet ve helikopterleriyle gösteri uçuşu yaptı. O isimlerden biri de Türkiye'nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk'tü.

Gökyüzündeki serüvenine babası pilot Ali İsmet Öztürk ile 9 yaşında uçarak başlayan Semin Öztürk, yurtiçinde 360 beygir gücündeki "Pitts S2-B" uçağıyla yaptığı 12 gösteriyle Türkiye'de adını duyurdu. Öztürk, Eskişehir'de gerçekleştirdiği son gösterisinin ardından "Türkiye'yi yurtdışında temsil etme" hayalini gerçeğe dönüştürmek üzere ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar tarafından 14-15 Temmuz'da Romanya'da düzenlenecek ve birçok ülkeden 35 akrobasi uçağının katılacağı Aeromania Havacılık Festivali'ne uğurlandı.

Öztürk, "Her zaman yurtdışında Türk bayrağını dalgalandırma hedefimin olduğunu söylüyordum. Bu fırsatı yakaladığım için heyecanlıyım ve mutluyum" dedi. Yolculuk sponsorluğunu Türk Hava Yolları'nın yaptığını belirten Öztürk, THY yetkililerine teşekkür etti.

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ankaraguclu
 3 Temmuz 2018 Salı 16:42
Helal olsun Sivrihisarımızın gururu basarılar kardesimize
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule