MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERSOY: PİLOTLUK YAŞAM BİÇİMİDİR
Türkiye'den
24 Kasım 2019 Pazar 13:09

ERSOY: PİLOTLUK YAŞAM BİÇİMİDİR

TALPA Başkanı Hüseyin Murat Ersoy, Habertürk TV'de yayınlanan Airport programına konuk oldu

TALPA Başkanı H. Murat Ersoy, Habertürk TV’de yayınlanan Airport programına konuk oldu. Programın yapımcısı Güntay Şimşek’in sorularını yanıtlayan Murat Ersoy, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Pilotluğun bir yaşam biçimi olduğuna dikkat çeken Ersoy, bir pilotun önce sağlığına büyük özen göstermek zorunda olduğunu belirterek “Yediğimize, içtiğimize, yaşam şeklimize, sporumuza dikkat etmeliyiz” dedi.

LİSANS KAYBI SİGORTASI

Bazı pilotların sağlık sorunları nedeniyle lisans kaybıyla karşılaştığını vurgulayan Murat Ersoy, bu sorunla ilgili TALPA’nın bir çalışma yaptığını söyledi: “Sağlık nedenlerinden ötürü pilotların lisans kaybı için ‘Lisans Kaybı Sigortası’ her ülkede var. Biz de bunun için sigorta şirketleriyle bir araya geldik ve lisans kaybı sigortası oluşturduk. Pilotlarımız buna ilgi gösteriyor ve sigorta yaptırıyorlar.”

TSK'NIN PİLOT İHTİYACI

Başkan Ersoy, Silahlı Kuvvetlerin pilot ihtiyacı karşısında asker kökenli pilotların durumuyla ilgili olarak havayolu şirketleri yöneticileriyle görüşüldüğünü ve bir Çalıştay yapıldığını hatırlatarak, “Bazı pilotlarımız zorunlu hizmeti tamamlamak üzere, bazıları da gönüllü olarak Silahlı Kuvvetlere döndü. Halen mevzuatla ilgili süreç devam ediyor” diye konuştu.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule