MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERİVAN SEFERLERİ BAŞLIYOR
Seyahat Rotası
20 Aralık 2021 Pazartesi 15:54

ERİVAN SEFERLERİ BAŞLIYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile uçak seferlerinin başladığını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malezya Dışişleri Bakanı Dato’ Sri Saifuddin Abdullah ile Ankara’da düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ermenistan ile normalleşme sürecine değinen Bakan Çavuşoğlu, “Bazı şirketler Erivan İstanbul seferlerine başlayacak.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:

ERMENİSTAN İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Ermenistan ile son zamanlarda güven artırıcı adımlar atılıyor. Bu çerçevede özel temsilciler en kısa zamanda bir araya gelecek. Atlas Global uçuyordu piyasadan çekilene kadar, Sivil Havacılık ve Ulaştırma Bakanlığı ile değerlendiriyoruz. Bazı şirketler uçuşlara başlayacak. Bu adımları Azerbaycan ile istişare ediyoruz. Arzumuz Güney Kafkasya’da kardeşlik ve huzurun tam yerleşmesi… Zenzegur projesi için elimizden gelen desteği vereceğiz.

KABİL HAVALİMANININ İŞLETİLMESİ

Dün toplantıda Taliban ile olması gerekeni kardeşçe paylastık. Afgan halkı kardeşimiz, nasihatları yapmak gorevimiz. Afganistan’da halk zor şartlarda yaşıyor, İslam dünyası olarak buna göz yumarak hata etmiş oluruz, yardım elimizi uzatmalıyız. Havalimani konusunda, bizim uzmanlarımız Doha’ya gidiyor. Bir Türk ve Katar şirketi Afganistan da beş havalimanın işletilmesi için teklif hazırladı. Şartlarımız uyarsa havaalanlarını Katar ile beraber işletiriz, şartlar uymazsa illa işletiriz, derdimiz yok. Kabil ziyaret hala masada… Endonezya, Katar, Kuveyt, Özbekistan ve Pakistan ile konuştuk. Afgan halkına dayanışmamızı gösteririz…

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule