MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERCAN HAVALİMANI’NDA UÇUŞLAR BAŞLADI
Havacılık Haberleri
1 Temmuz 2020 Çarşamba 12:39

ERCAN HAVALİMANI’NDA UÇUŞLAR BAŞLADI

3.5 aydır tarifeli uçuşlara ara verilen T&T Ercan Havalimanı’nda, bugün itibariyle tekrar uçuşlara başlandı

Koronavirüsle mücadele kapsamında, alınan tedbirler çerçevesinde yaklaşık 3.5 aydır tarifeli uçuşlara ara verilen T&T Ercan Havalimanı’nda, bugün itibariyle tekrar uçuşlara başlandı.

İlk tarifeli uçak bugün sabaha karşı saat 02.20’de 180 yolcusu ile İstanbul Havalimanı’ndan gelerek T&T Ercan Havalimanı pistine teker koyan THY uçağı oldu. İkinci uçak ise 211 yolcusu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gelen Pegasus Hava Yolları uçağıydı.

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu Ercan Havalimanı’na gelerek iniş gerçekleştiren uçakların yolcularını karşıladı.

COVID-19’a karşı tüm tedbirleri aldık

T&T Ercan Havalimanı Genel Müdürü M. Serhat Özçelik yaptığı açıklamada, 3.5 aydır tarifeli uçuş gerçekleşmeyen T&T Ercan Havalimanı’nın değerli yolculara kapıları yeniden açmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özçelik, “22 Mart 2020 tarihinden itibaren tarifeli seferlerin başladığı güne olan 1 Temmuz 2020’ye kadar hizmete ara verdiğimiz dönemde, sizlere sağlıkla, güvenle ve keyifle geçireceğiniz bir seyahat deneyimi sunmak için bir dizi hazırlık gerçekleştirdik. T&T Havalimanı İşletmeciliği olarak sizlerin sağlığınızı ve uçuş güvenliğini önceliğimiz olarak kabul ederek hijyen koşullarını en üst seviyeye çıkarırken, konforunuzdan da hiçbir şekilde taviz vermemeyi esas aldık” dedi.

Havalimanı içinde tedbirler alındı

Özçelik, T&T Ercan Havalimanında, sosyal mesafe görsellerinden yer işaretlemelerine, dezenfekte edilmiş paspas, pasaport ve check- in bölgelerinde koruyucu ayıraçlardan (pleksiglass) dezenfektan stantlarına kadar tüm önlemlerin fazlasıyla alındığını belirtti.

Özçelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Havalimanı girişinde ve gelen yolcu salonundaki giriş noktalarında yolcu ve çalışanların termal kameralar ile giriş yapanların vücut ısılarını ölçülüyor. Havalimanına maskesiz ve refakat zorunluluğu olanların haricinde yolcu olmayanların girişine izin verilmiyor. Çalışanların ve yolcuların terminalde bulunduğu süre içerisinde maske takması zorunluluğu bulunuyor. Bu doğrultuda çalışanlar eğitime tabi tutuldu."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule