MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERCAN'DA SIRADIŞI SERGİ
Türkiye'den
9 Ekim 2021 Cumartesi 07:31

ERCAN'DA SIRADIŞI SERGİ

“Atık nesnelerin sanata dönüşü” T&T Ercan Havalimanı’nda sergileniyor

T&T Ercan Havalimanı’nda Sema Özdemir Akbel’in sanatsal ileri dönüşüm çalışmalarıyla atık ve hurda malzemelerden yaratılan eserler sergileniyor. Dün açılan sergide sanatçının atık ve çöp haline gelmiş nesnelerden oluşan eserleri yolcular tarafından beğeni topladı.

Sema Özdemir Akbel “Sıra dışı” adlı ilk kişisel sergisini Lefkoşa’da açmış, daha sonra İstanbul’da Concept Galeri’de “İlk nefes” isimli karma sergide yer almıştı. İstanbul’daki sergide yer alan çalışması “liberty” başına kafes geçirilmiş kolları olmayan insan figürü ile bastırılan ve engellenen ruhların özgürlük mücadelesini ve bu baskılara karşı verilen direnişi anlatıyordu.

Sema Özdemir Akbel, “Atıl kalmış ya da önemsiz diye atılmış herhangi bir parçaya baktığımda ona hayat verdiğim için kendi ruhumdan bir parçayı da orada bırakıyorum” diye anlatıyor dönüşüm yolculuğunu.

Sema Özdemir Akbel sanatın Hem bireysel hem de toplumsal farkındalığı yükseltmek için çok önemli bir yol olduğunu ifade ederek paslı çivilerden ahşap paletlere, metal ağlardan prova mankenine, hurda karyolalardan atık mutfak tüplerine kadar akla gelebilecek her türde atık malzemeyi yepyeni bir formda sanata dönüştürüyor.

"Yolcuyla sanatı buluşturuyoruz"

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, T&T Havalimanı İşletmeciliğinin, çevreye gösterdiği duyarlılığın yanı sıra kültürel ve sanatsal gelişime verdiği destekle yolcuların havalimanında geçirdikleri zamana değer kattığını belirterek, “Havalimanımızda farklı türden sanat eserlerini yolcularla buluşturmaya devam edeceğiz. Düzenlediğimiz etkinliklere yolcuların ilgi göstermesinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule